Voda zalivala objekte, strele netile požare
Kronika
Tipografija

Sinoči so Slovenijo spet zajeli močni nalivi z vetrom. Na Celjskem so imeli gasilci največ dela v občinah Slovenske Konjice, Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah, Celje, Šentjur in Laško. Predvsem so črpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, odstranjevali podrta drevesa, pokrivali poškodovane strehe in gasili požare, ki so jih povzročile strele.

Na območju občine Slovenskih Konjic je prišlo do izpada električne energije, posledično je brez električne energije ostalo skoraj 1500 odjemalcev.

Okoli 21. ure je v Grajski ulici v Ločah strela udarila v stanovanjsko hišo, zaradi česar je zagorelo na ostrešju hiše. Gasilci so požar omejili in pogasili, izrezali ožgani del ostrešja in odstranili poškodovani izolacijski material, nato pa celoten objekt temeljito pregledali. Ogenj je poškodoval približno dva kvadratna metra ostrešja. V ostrešje stanovanjskega objekta je strela udarila tudi v Malih Rodnah v slatinski občini. Ogenj in dim sta uničila inventar na podstrešju ter poškodovala oplesk. V Koretnem v Šmarju pri Jelšah pa je strela udarila v pomožni objekt. Začetni požar so pogasili prisebni občani sami, gasilci pa so pregledali objekt in del poškodovane strehe prekrili s folijo. V Vrhu nad Laškim pa so morali gasilci posredovati pri odstranjevanju drevesa, ki se je podrlo na župnišče. Gasilci PGD Vrh nad Laškim so drevo razžagali in odstranili. Drevo je poškodovalo rob strehe.

Na Novem trgu v Celju je voda ponoči začela skozi streho zalivati stanovanje. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so ugotovili, da je vzrok puščanju poškodovana streha, ki ob neurju s točo pred nekaj dnevi ni bila sanirana. Gasilci so preventivno izklopili varnostna stikala za elektriko ter obvestili upravnika objekta in dežurnega električarja, luknje v strehi pa začasno zalili s poliuretansko peno, da so omejili puščanje.

BA

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...