Požar uničil dom štiričlanski družini iz Studenc
Kronika
Tipografija

Kako hitro se lahko življenje obrne na glavo, je spoznala štiričlanska družina Ograjenšek iz Studenc pri Ponikvi pri Žalcu. Torek, 4. januarja, bi bil zanjo zgolj še eden v nizu navadnih januarskih dni, če se ne bi kot strela z jasnega v zgornjem nadstropju dvostanovanjske hiše, ki si jo deli s sorodniki, vnel požar, ki je za sabo pustil pravo razdejanje. Sosedje in drugi krajani so Ograjenškovim takoj priskočili na pomoč in postorili najnujnejše. A pot do obnove bo še dolga.

»Odšla sem zakurit in ko sem prišla nazaj v hišo, me je poklical sosed ter rekel, da gori. Začudila sem se in vprašala, kaj gori, nakar sem opazila ogenj. Začelo je goreti na eni in nato še na drugi strani hiše. V petnajstih minutah je požar zaradi izjemno močnega vetra zajel celotno zgornje nadstropje,« pripoveduje lastnica Urša Mikolič, ki je pred prihodom gasilcev s sosedi skušala zajeziti požar, pri čemer se je opekla po roki. Požar je gasilo štirideset gasilcev z devetimi gasilskimi vozili prostovoljnih gasilskih društev Ponikva pri Žalcu, Velika Pirešica, Žalec in Gotovlje. Kljub njihovemu hitremu posredovanju je ogenj v celoti uničil mansardno stanovanje, ki ni primerno za bivanje. »Zgoreli so streha, stropi, laminat, pohištvo …« našteva Mikoličeva, ki ji je uspelo rešiti zgolj nekaj oblačil in družinske albume. (Foto: Andraž Purg - GrupA)

Celoten prispevek si preberite v prihodnji številki Novega tednika (13.1.2022).

Štiričlanski družini Ograjenšek-Mikolič lahko pomagate tudi vi. Pri obnovi v požaru povsem uničenega mansardnega stanovanja bo dobrodošel vsak evro. Denar lahko nakažete na račun: Boris Ograjenšek, Studence 28, Žalec. TRR: SI56 0400 1008 5911 822.

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam