Pet nasilnih dejanj v enem tednu: kaj se dogaja na Celjskem?
Kronika
Tipografija

Zatem, ko sta se na Celjskem ta teden zgodila že poskus uboja in poskus umora, nato pa še napad na učiteljico na srednji šoli, sta se v zadnjih 24 urah zgodila še dva nasilna dogodka. V prvem primeru gre za poskus uboja, v drugem za poskus umora. Gre za nenavadno zgostitev tovrstnih primerov na Celjskem, kar se doslej še nikoli ni zgodilo. Primeri med seboj niso povezani, gre zgolj za nenavadno naključje, pravi vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Damijan Turk. (SŠol)

 

»Sinoči, okoli 21.30 ure, smo bili obveščeni o poskusu uboja v Preboldu, kjer je bil zaboden 44-letni moški, ki je bil pri tem hudo poškodovan. V nočnih urah smo v Preboldu v sodelovanju s pripadniki specialne enote policije štirim osebam odvzeli prostost in jih pridržali,« so sporočili iz celjske policije.

 Primer se je zgodil v večstanovanjski stavbi, v kateri se je družilo več moških, starih od 24 do 45 let. »Med njimi se je vnel prepir, ki je prerasel v pretep. Eden izmed njih je - najverjetneje z nožem - zabodel 44-letnika. Poškodovanec je bil nato prepeljan v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Zadnje ugotovitve kažejo, da ni v življenjski nevarnosti,« je dejal Turk. Iz njegove izjave je razvidno, da policija okoliščine dogodka še vedno preiskuje, predvsem pa to, kdo je tisti izmed četverice, ki je moškega zabodel. »Vlogo vseh še ugotavljamo,« je dejal Turk.

 Nekaj ur zatem, okoli pol treh zjutraj, pa je bila policija obveščena o poskusu uboja v Celju, kjer je moški z nožem zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval. Po dejanju je s kraja pobegnil. Kot je danes popoldne sporočila policija, so storilca že izsledili. Poskusa umora je osumljen 37-letni moški, doma z območja Laškega. »Gre za nekdanjega partnerja, ki je prišel pred stanovanjski blok oškodovanke, jo tam pričakal in jo najmanj enkrat zabodel z nožem ter jo hudo poškodoval,« je pojasnil Turk.

 V vseh primerih gre za osebe, ki so policiji zaradi različnih kaznivih dejanj že znane. Osumljenci s Prebolda naj bi imeli na vesti kazniva dejanja s področja nasilništva in premoženjskega kriminala. »Osumljenec poskusa umora v Celju pa je bil v preteklosti že obsojen zaradi podobnega nasilnega kaznivega dejanja in je zaradi tega eno kazen že prestal,« je pojasnil Turk.

 Naj ob tem dodamo, da je 35-letni moški, ki je na novoletni dan na pešpoti v Celju zabodel 38-letnega moškega, še vedno na begu. 61-letnik, ki je dan zatem v preboldskem domu za upokojence zabodel sostanovalca, pa je v priporu.

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik