Policisti pri mladoletniku zasegli več kot tisoč petard
Kronika
Tipografija

Velenjski policisti so včeraj mladoletniku zasegli 1045 petard različnih velikosti in kategorij. Mladoletnik je pirotehniko naročil preko spleta iz tujine in jo po pošti prejel na domač naslov. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog.

V letošnjem novembru in decembru so celjski policisti zasegli že več kot 2400 petard različnih moči. Zasegli so jih tako na ulicah, na domovih kot tudi v šolah. Obravnavali so tudi poškodbo s pirotehniko. V Velenju se je v preteklih dneh mladoletnik lažje poškodoval pri metanju petard.

Policisti ponovno opozarjajo, da je v Sloveniji pirotehnične izdelke, katerih glavni učinek je pok, dovoljeno prodajati le med 19. in 31. decembrom, uporabljati pa od 26. decembra do vključno 1. januarja. Pri tem policija poudarja, da posest in uporaba petard vseh oblik in moči v Sloveniji ni dovoljena. Zaradi kršitev določil lahko posamezniku izrečejo globo v razponu od 400 do 1.200 evrov ter mu zasežejo pirotehnične izdelke, četudi niso njegova last.

Ob tem so v celjski policijski upravi izpostavili še primer odgovornih staršev na velenjskem območju, ki so v začetku tedna pri svojem mladoletniku našli 100 petard. O tem so obvestili policijo, ki je petarde zasegla. Z odgovornim ravnanjem so starši preprečili neljube posledice, saj so poškodbe s pirotehničnimi sredstvi žal še vedno prepogoste, dodajajo na PU Celje.

BA



Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...