Voznik osebnega vozila imel v krvi dobre tri promile alkohola
Kronika
Tipografija

Na območju Policijske postaje Slovenske Konjice so policisti včeraj dopoldne obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola.

 

Alkotest je pokazal, da je imel 1,60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oziroma 3,2 promili alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo, ki ni bilo registrirano zasegli. Med vožnjo je storil še več cestno prometnih prekrškov zato mu sledi plačilo globe v višini 3.440 €.

Dva močno alkoholizirana voznika so včeraj obravnavali tudi na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem. V nočnih urah so obravnavali voznico začetnico, ki je na parkirišču trčila v parkirano vozilo in nato zdrsnila čez rob vozišča, kjer je vozilo obstalo naslonjeno na drevo. Voznici začetnici je preizkus z alkotestom, pokazal, da je imela 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano nekaj več kot promilo in pol alkohola v krvi. Voznici smo prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog. Ker je prodaja alkoholnih pijač osebam, ki kažejo očitne znake alkoholiziranosti prepovedana, zbiraj o podatke tudi o tem, kje so vozniki popivali. Po Zakonu o omejevanju porabe alkohola bodo po zbranih obvestilih ustrezno ukrepali zoper osebe, ki so jim kljub očitnim znakom pijanosti, omogočili uživanje alkohola.

Vožnja pod vplivom alkohola je ne območju Policijske uprave Celje še vedno velik problem, poudarjajo na Policiji.

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...