Hudi nesreči pohodnika in jadralnega padalca
Kronika
Tipografija

Policija je včeraj obravnavala dve hudi nesreči. V prvi se je ponesrečil jadralni padalec, v drugi pa pohodnik. Poškodovana se zdravita v Splošni bolnišnici Celje in v UKC LJubljana.

Včeraj, nekaj pred 11. uro, je bila policija obveščeni o nesreči z jadralnim padalom, v kateri se je hudo poškodoval 60-letni jadralni padalec. "60-letniku se je pri vzletu z vzletišča v Dobrovljah naredil vozel med dvema vrvicama padala, zaradi česar je hitreje izgubljal višino in je moral predčasno zasilno pristati v bližini hiše v Podvrhu. Pri pristajanju se mu je padalo obrnilo in je padel z višine dobrih štirih metrov na travnato površino," so sporočili iz POlicijske uprave Celje. Poškodovanega jadralnega padalca so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Preiskava dogodka še poteka. Po prvih ugotovitvah naj bi bila tuja krivda izključena, pravijo na celjski policiji.

V  popoldanskih urah pa je policija obravnavala nesrečo v gorah, kjer se je poškodoval 28-letni nemški državljan. Moškemu je zdrsnilo na planinski poti tik pod sedlom z vrha Kotličev proti Okrešlju. 28-letnik je drsel po melišču približno 80 metrov, nato pa je padel čez skalni previs približno 30 metrov globoko.  28-letnik, ki je uporabljal zaščitno opremo, se je pri padcu hudo poškodoval. Poškodovanega so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

BA

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...