Sprehajal psa po krožišču!
Kronika
Tipografija

V petek popoldne so celjske policiste opozorili na nevarno vožnjo voznika kombiniranega vozila, ki je vijugal po cesti, vozil po nasprotnem voznem pasu in po bankinah.

 

Kmalu zatem so dobili obvestilo, da je omenjeni voznik kombinirano vozilo parkiral na voznem pasu krožišča na Teharju in po vozišču sprehajal dva psa ter s tem oviral promet. Policista, ki sta prišla na kraj sta mu zaradi nezanesljivega vedenja odredila preizkus alkoholiziranost, ki ni pokazal prisotnosti alkohola, preizkus na prisotnost prepovedanih drog pa je 53-letni voznik odločno odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Zaradi storjenih prekrškov sta mu policista začasno odvzela vozniško dovoljenje in prepovedala nadaljnjo vožnjo, česar pa 53-letnik ni upošteval in je sedel v vozilo ter z neprilagojeno hitrostjo odpeljal proti Skalni kleti. Policista sta ga poskušala večkrat pravilno ustaviti, vendar znakov za ustavljanje ni upošteval. Pri vožnji je storil več cestno prometnih prekrškov. Najmanj petkrat je v križišča zapeljal pri rdeči luči na semaforju, vozil po nasprotni strani vozišča ter storil več drugih cestno prometnih prekrškov. Policista sta ga uspela ustaviti na Čopovi ulici v Celju. V postopku se je nedostojno vedel in policista ves čas žalil. Zaradi slabega zdravstvenega stanja je bil v nadaljevanju hospitaliziran. Za oba psa so poskrbeli v zavetišču. Zoper 53-letnika sledi obdolžilni predlog. Prav tako bodo zanj podali predlog za napotitev na kontrolni zdravstveni pregled.

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik