Prijeli združbo preprodajalcev drog
Kronika
Tipografija

Celjski kriminalisti so ovadili 13 oseb, starih od 22 do 48 let, ki naj bi preprodajali kokain in heroin. Pri tem so vsakodnevno oskrbovali odvisnike s širšega celjskega območja. Šest oseb v prijeti združbi je bilo v preteklosti zaradi podobnih kaznivih dejanj že obsojenih.

 

Policisti Policijske uprave Celje so primer preiskovali skupaj z Generalno policijsko upravo. Ta teden so opravili tudi več hišnih preiskav. Vsi prijeti, razen enega, ki je državljan Bosne in Hercegovine, so slovenski državljani.

»V preiskavi, ki se je začela septembra lani in v kateri so bili uporabljeni tako klasični kot tudi prikriti preiskovalni ukrepi, je bilo ugotovljeno, da so osumljeni sodelovali v dveh kriminalnih skupinah ter organizirali nakupe, hrambo in prodajo prepovedanih drog. Mesečno so prodali najmanj pol kilograma heroina in kokaina. V zaključni akciji so kriminalisti v sodelovanju s policisti opravili sedem hišnih preiskav, devet oseb so pridržali. Danes so jih sedem privedli k preiskovalnemu sodniku,« so sporočili iz celjske policije.

Pri hišnih preiskavah so zasegli več predmetov, pomembnih za kazenski postopek, med drugim tudi heroin in kokain, zasegli so tudi snov za mešanje in večanje volumna droge. Šest oseb je bilo že obsojenih za istovrstna kazniva dejanja, pri čemer je eden izmed akterjev kriminalne združbe bil na prostosti le nekaj dni, po prestajanju večletne zaporne kazni.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik