Dobili visoke kazni, dva sta ostala brez vozniškega dovoljenja
Kronika
Tipografija

V zadnjih dneh so celjski policisti obravnavali večje število kršitev v prometu, ki so povezane predvsem s preveliko hitrostjo. (SŠol, Foto: Andraž Purg - GrupA)

V četrtek so pri nadzoru prometa v naselju Ljubečna, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 50 km/h, vozniku avtomobila izmerili hitrost vožnje kar 124 km/h. Voznik na predpisane znake policistov ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval. Kasneje so ga izsledili in ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je bilo neregistrirano in nezavarovano. Za prekrške je predpisana globa v višini 3.200 evrov.

 V petek so nato policisti obravnavali še tri hujše prekoračitve hitrosti. V Velenju so ustavili voznika, ki je v naselju vozil kar 102 km/h, za nameček je bil še pod vplivom alkohola. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čaka ga 1.900 evrov kazni, poleg tega še 25 kazenskih točk.

 Istega dne so v Celju obravnavali voznico začetnico, ki je v naselju vozila 92 km/h. Voznici so prepovedali nadaljnjo vožnjo, prav tako pa ji je prenehalo veljati vozniško dovoljenje. Nato so v Celju ustavili še enega voznika začetnika, ki je pri omejitvi 70 km/h vozil s hitrostjo 146 km/h. Vozniško dovoljenje je prenehalo veljati tudi njemu.

 »Neprilagojena hitrost je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato vse voznike znova opozarjamo na spoštovanje omejitev hitrosti ter vseh ostalih cestno prometnih predpisov,« so sporočili iz celjske policije.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...