Začel se bo proces v primeru TEŠ 6
Kronika
Tipografija

Zunajobravnavni senat Okrožnega sodišča v Celju je zavrnil ugovore na maja lani vloženo obtožnico v primeru več poslovnih nepravilnosti v Termoelektrarni Šoštanj, kar pomeni, da je obtožnica zoper 12 oseb pravnomočna. Obtoženih je več ljudi iz Slovenije in tujine, gre pa za 24 kaznivih dejanj zlorabe položaja in zaupanja pri gospodarski dejavnosti, pranja denarja ter pomoči pri tem. Po naših podatkih je Okrožno sodišče v Celju razpisalo že datuma za predobravnavne naroke. Prvi bo 21. maja letos, drugi 15. junij. (SŠol, Foto: Andraž Purg - GrupA)

Primer se vleče že več kot 8 let, na celjskem sodišču je bil pred časom tudi nadzor, ki je pokazal, da je postopek na sodišču potekal prepočasi. Obtožnica ima več kot 1330 strani in več kot 40 prilog.

 Zadeva izvira še iz leta 2010, ko so kriminalisti začeli zbirati obvestila, hišne preiskave pa so se nato zvrstile dve leti kasneje. V preiskavi so kriminalisti ugotovili za 250 milijonov vredno oškodovanje pri gradnji šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj. Cena projekta naj bi se tako zaradi slabega poslovnega vodenja kasneje podražila na 1,41 milijarde evrov, čeprav je po prvotnih načrtih znašala 650 milijonov evrov. Kriminalisti so svoje delo opravili relativno hitro glede na obsežnost zadeve, a je kasnejši nadzor pokazal, da je sodišče za sklep o uvedbi preiskave potrebovalo kar 27 mesecev. Gre za eno najobsežnejših obtožnic v Sloveniji. Glede na kazniva dejanja grozi obtoženim posameznikom tudi do 20 let zaporne kazni.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik