Kje na Celjskem so tokrat opazili medveda?
Kronika
Tipografija

Na Celjskem je bil znova opažen medved. Po naših podatkih naj bi se to zgodilo včeraj, okoli 21. ure, v okolici Celjske koče, kjer naj bi občan opazil medvedko z dvema mladičema. (SŠol)

Naj spomnimo, da je medvedjega mladiča minulo soboto občan opazil tudi v Lipoglavu pri Slovenskih Konjicah. V začetku aprila se je podobno zgodilo na priljubljeni in množično obiskani sprehajalni poti na relaciji Celje – Viseči most – Žalec. V Zagradu na območju Radeč pa je aprila medved v kokošnjaku pokončal in odnesel nekaj kokoši.

 Medveda v gozdu načeloma srečamo le v redkih primerih, saj nas medved običajno opazi prej in se umakne, zanj namreč predstavljamo naravnega sovražnika. Do težav lahko pride, če medveda s svojo prisotnostjo presenetimo in se znajdemo v njegovi neposredni bližini, ko nas ne pričakuje in nima časa za umik. Prav tako je lahko nevarno, če se znajdemo med medvedko in mladiči.

"Problem na sprehajalnih poteh lahko predstavljajo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Pes se bo prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku. Medved bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika,« pravijo na policiji.

Dodajajo še, da kljub temu, da je možnost srečanja z medvedom majhna, naj pa bodo vseeno previdni. Ljudje naj bodo, če opazijo medveda, glasni, naj se med sabo pogovarjajo, saj s tem medveda opozorijo na svojo prisotnost. Medved se bo praviloma umaknil.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...