Kdo vse je po razkritju uradnih podatkov ostal v priporu?
Kronika
Tipografija

Celjski kriminalisti so v preteklih dneh zaključili obsežni preiskavi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, prepovedanega prehajanja meje, izdaje tajnih podatkov ter dajanja podkupnin. Preiskava je trajala že od sredine lanskega leta. (SŠol, Foto: SHERPA)

»Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da na širšem Celjskem deluje organizirana hudodelska združba, v kateri sodeluje več državljanov Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Severne Makedonije. Združba je delovala tako, da je na območju celotne Slovenije organizirala nakup, hrambo in prodajo prepovedanih drog kokaina in konoplje,« je povedal Damijan Turk, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Celje.

 Člani združbe so organizirali tudi prevoze ilegalnih migrantov, in sicer iz Hrvaške čez Slovenijo do Italije. V dveh primerih so policisti posamezne člane združbe in skoraj 60 migrantov ustavili med prevozom.

»Med preiskavo so kriminalisti zaznali, da združba razpolaga z občutljivimi podatki o aktivnostih policije in da je pri tem sodeloval uslužbenec sodišča, in sicer sodni zapisnikar kazensko preiskovalnega oddelka Okrožnega sodišča v Celju,« je pojasnil Turk. Zapisnikar je iz koristoljubja združbo obveščal o kriminalističnih aktivnostih zoper njih ter tudi o izvajanju prikritih preiskovalnih ukrepov. Šlo naj bi za najmanj 100 zaupnih dokumentov sodišča.

 Policisti so tako po hišnih preiskavah 12 osebam odvzeli prostost, 15 so jih ovadili za 49 različnih kaznivih dejanj. Šestim osebam je odrejen pripor, med njimi je tudi zaposleni na celjskem sodišču.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...