Rešili so mu življenje sredi Celja
Kronika
Tipografija

Zatem ko sta policista pred dnevi na Velenjskem rešila življenje moškemu, ki so ga pogrešali, se je podobna zgodba zgodila v sredo v Celju. (SŠol)

Medtem ko sta policista Policijske postaje vodnikov službenih psov opravljala naloge v celjskem mestnem jedru, je v Vrunčevi ulici do njiju prišel občan in povedal, da je v pritličju zapuščenega objekta našel neodzivnega moškega. Policista sta takoj odšla v objekt, kjer je dejansko ležal moški, ki ni kazal znakov življenja. »Policista sta nemudoma začela z oživljanjem. O dogodku sta obvestila Regijski center za obveščanje in Operativno komunikacijski center, ki je na kraj napotil še dva policista. Pri postopku oživljanja so se policisti izmenjavali do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči ter jim v nadaljevanju pomagali še pri oskrbi osebe in transportu do reševalnega vozila,« so sporočili iz celjske policije.

 Prav hitro in učinkovito delo vseh sodelujočih policistov je bilo ključno, da je 39-letni moški preživel. »Zahvala gre tudi uslužbenki Regijskega centra za obveščanje, ki je vse od prejetega klica policistov do prihoda reševalne ekipe na kraj pomagala z napotki za oživljenje osebe. Naši policisti so s tem znova dokazali srčnost in zavedanje, da je varovanje življenja ljudi naše temeljno poslanstvo,« še pravijo na policiji.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...