So nasilni predrzneži morda ogoljufali tudi vas?
Kronika
Tipografija

Policisti so ovadili pet moških z območja Kočevja, stari so od 23 do 46 let, ki naj bi imeli na vesti dve goljufiji in rop, v katerih so pridobili 60 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi. Peterica je bila pri goljufijah izjemno pretkana, premišljena, vsiljiva in drzna. Trije od njih, ki so osumljeni ropa, so bili tudi nasilni. (SŠol)

Osumljeni so marca in aprila na območju Žalca in Velenja ogoljufali dva občana, ki sta preko različnih spletnih strani prodajala vrednejša kmetijska stroja. »V prvem primeru je trojica goljufov iz omenjene združbe moškega prepričala, naj ji zaradi lažje izvedbe posla fizično izroči 20 tisoč evrov, oni pa naj bi mu na njegov transakcijski račun nakazali 65 tisočakov, torej prodajno vrednost stroja, vračilo 20 tisoč evrov, ki jim jih je izročil v gotovini ter 15 tisoč evrov nagrade za pomoč pri načinu sklenitve posla. Občan jim je po podpisani kupoprodajni pogodbi 20 tisoč evrov izročil, ostali del posla pa ni bil nikoli sproveden,« so sporočili iz celjske policije. Na območju Velenja je šlo za podobno zadevo, le da so v tem primeru prodajalca ogoljufali za 30 tisočakov.

 Tudi na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so poskušali prodajalca ogoljufati na podoben način za 10 tisoč evrov. V tem primeru je prišlo celo do fizičnega napada in kraje denarja.

 Petim osumljenim so policisti odvzeli prostost, dva sta že v priporu. Večina od njih je bila v preteklosti že obsojena zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja, ropov, nasilništva, groženj, tatvin, goljufij in drugih kaznivih dejanj. »Ker obstaja sum, da so na podoben način oškodovali še več ljudi, pozivamo vse, ki so jim na podoben način nasedli, da nas o tem obvestijo,« še dodajajo na PU Celje.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...