Neverjetno: skoraj na smrt pijana vozila po avtocesti
Kronika
Tipografija

Celjski policisti so včeraj ustavili 46-letno voznico, ki je vozila pijana. Napihala je namreč več kot tri promile! Na žensko, ki je vozila nesigurno po avtocesti v smeri Celja, je policijo opozorilo več ljudi. (SŠol)

 

»46-letno voznico smo okoli 19. ure ustavili na območju Celja. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela 1,76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano dobre tri promile in pol alkohola v krvi. Zaradi močne alkoholiziranosti so voznico s kraja z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico,« so sporočili iz celjske policije.

 Voznici so policisti odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njo podali obdolžilni predlog. Čaka jo 1.200 evrov kazni, kar je še najmanj, kar jo je lahko doletelo. V primeru prometne nesreče bi bile posledice dosti hujše, sploh na avtocesti, kjer so hitrosti visoke, gostota prometa pa velika.

 Raziskave kažejo, da je že pri enem promilu alkohola v krvi - voznica pa je imela dobre tri in pol - bistveno motena reakcija oči na svetlobo in da je bistveno zožen zorni kot oči, kar pomeni, da se težko prilagajamo svetlobnim spremembam in ne moremo pravočasno dojemati, kaj prihaja z naše leve in desne strani, kar je lahko še zlasti usodno v križiščih.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...