Kaj je razlog za včerajšnjo tragedijo pri Grobelnem?
Kronika
Tipografija

Na celjski policiji so danes predstavili nekaj podrobnosti o včerajšnji tragediji v Šentvidu pri Grobelnem. 61-letni moški je ustrelil svojo 57-letno partnerko, nato si je sodil sam. (SŠol, Foto: SHERPA)

Policisti in reševalci so mrtvo žensko našli pred stanovanjsko hišo, storilec pa je po dejanju odšel v notranje prostore. Ker policisti niso vedeli, ali je moški še živ in ali bo streljal tudi nanje, so tudi reševalne ekipe opremili z neprebojnimi jopiči. Preden so policisti vstopili v hišo, so moškega pozivali, naj odloži orožje in se preda, ko pa so uspeli priti v notranjost, so v njej našli 61-letnega storilca, ki je bil hudo ranjen, saj je ustrelil tudi sebe. Kljub hitremu nudenju pomoči je storilec poškodbam podlegel.

Policijo je o dogodku obvestil center za obveščanje 112, na policijo pa je klical tudi sin pokojnih. Kot je dejal pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Celje Aleš Slapnik, doslej omenjene družine niso obravnavali in do zdaj niso imeli nobenih prijav o kakršnem koli nasilju v njej. Znano je le to, da sta imela partnerja določena nesoglasja v zadnjem času.

 To je drugi umor v dveh dneh. V nedeljo je 36-letni storilec v Zalogu pri Šempetru umoril svojo mamo in poskušal umoriti tudi očeta. Slednji je dobil hude poškodbe, toda ni v življenjski nevarnosti.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay