Mlada voznika divjala po avtocesti in v mestu
Kronika
Tipografija

Policisti so v petek dopoldne na avtocesti obravnavali 20-letnega romunskegavoznika osebnega vozila, ki je na avtocestnem viaduktu Slatina pri omejitvi hitrosti100 km/h vozil 172 km/h. V takojšnjem postopku mu je sodnica izrekla 1.200 € globe in 9 kazenskih točk. V soboto popoldne pa so na Bežigrajski cesti v Celju obravnavali še voznika, ki je pri dovoljeni hitrosti 50 km/h, vozil 111 km/h. 24-letnemu kršitelju so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Predpisana globa za prekršek znaša 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Policija ob tem opozarja, da je neprilagojena hitrost na slovenskih cestah med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Če bi povprečno hitrost v naseljih zmanjšali za samo 1km/h, bi se število prometnih nesreč zmanjšalo za približno 4 odstotke. Znižanje povprečne hitrost za 1 km/h zunaj naselja pa bi pomenilo zmanjšanje števila nesreč zaradi hitrosti za približno 2 odstotka. Na to, da je počasneje res varneje, kaže tudi podatek, da je verjetnost smrti pešca ob  trku pri 50 km/h kar 85-odstotna, pri hitrosti 30/km/h pa se verjetnost, da bo pešec zaradi trka umrl, zmanjša na manj kot 10 odstotkov.
V naslednjih dneh, ko se v šolske klopi vračajo najmlajši osnovnošolci, policija voznike poziva k še posebni previdnosti, strpnosti in odgovornosti.

BA

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay