Na Dobrni več oseb zastrupljenih z ogljikovim monoksidom
Kronika
Tipografija

Včeraj okoli 18. ure je bila celjska policija obveščena, da so iz večstanovanjske hiše na Dobrni zaradi minimalno povišane stopnje ogljikovega monoksida v organizmu v celjsko in slovenjgraško bolnišnico ter mariborski urgentni center odpeljali 11 stanovalcev. Gasilci so iz objekta umaknili 24 oseb, ki jih je na kraju pregledala urgentna ekipa Nujne medicinske pomoči Celje.

Po besedah tiskovne predstavnice celjske policije Milene Trbulin nihče od njih ni bil življenjsko ogrožen. "Vzrok  prisotnosti ogljikovega monoksida pri načinu ogrevanja je izključen. Gasilci ob  prihodu na kraj v stavbi niso zaznali prisotnosti ogljikovega monoksida. Stanovalci so se čez dan družili v manjšem, neprezračenem prostoru,  kjer so tudi kadili, vendar natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen in z zbiranjem obvestil nadaljujemo. Po vseh zbranih obvestilih bomo o dogodku podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo," je dejala Trbulinova.

V celjski bolnišnici pa so povedali, da so sprejeli šest oseb, ki so kazale znake zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Tri osebe so že sinoči odpustili v domačo oskrbo. Tri osebe pa so ostale v bolnišnici na opazovanju in so jih v domačo oskrbo odpustili danes.

 BA, STA

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...