Eksplozija v Celju: kaj je razlog?
Kronika
Tipografija

Na glavni celjski avtobusni postaji je ob 12.31 prišlo do eksplozije. Kot je povedala tiskovna predstavnica celjske policije Milena Trbulin, so poškodovane tri osebe. Dve so prepeljali v celjsko bolnišnico. 

"Danes, ob 12.31 uri, smo bili obveščeni, da je prišlo na glavni celjski avtobusni postaji do eksplozije. V eksploziji so bile poškodovane tri osebe. Po do zdaj znanih podatkih je prišlo do uhajanja plina. Ogleda kraja dejanja sta se udeležila tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik,« so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Odzvali so se tudi v Nomagu: “Danes opoldne je v našem regijskem centru v Celju po prvih informacijah prišlo do udora oziroma uhajanja plina iz mestnega plinovoda, kar je povzročilo eksplozijo. Reševalci, policija in gasilci so se nemudoma odzvali in zavarovali območje. Poslovna stavba je bila nemudoma po dogodku iz varnostnih razlogov in v skladu s sprejetimi varnostnimi protokoli izpraznjena. Zaradi eksplozije je nastala gmotna škoda, na kraju pa še poteka preiskava, na podlagi katere se bo ugotovilo, kje je prišlo do uhajanja plina oziroma zakaj je prišlo do eksplozije.”

Delavci Energetike, ki pregledujejo širše območje kraja dogodka, so ugotovili, da na ostalem delu plinskega omrežja ni motenj v oskrbi z zemeljskim plinom.

Škoda po dogodku naj bi bila visoka. Koliko znaša, bo znano v prihodnjih dneh. Na kraju je bilo tudi več deset poklicnih in prostovoljnih gasilcev, ki bodo prostore še natančno pregledali in prezračili.  

SŠol, Foto: Andraž Purg - GrupA, Tilen Križnik

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...