Na vesti ima številna nasilna kazniva dejanja
Kronika
Tipografija

Celjski kriminalisti so ovadili in pridržali 44-letnega Celjana zaradi več nasilnih kaznivih dejanj, zasegli pa so mu tudi drogo. Moškemu so odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je zanj po zaslišanju odredil tudi pripor.

 

44-letnik je osumljen tudi nasilja v družini. V zadnjem mesecu in pol naj bi bil namreč večkrat nasilen do ožjega družinskega člana. Oktobra naj bi poleg tega izsiljeval in z nožem grozil Celjanki, da ji bo zažgal hišo in od ženske zahteval denar. Prav tako naj bi zalezoval drugo žensko in ji grozil s pretepom. Novembra naj se z grožnjami in udarci spravil še na enega moškega. Prav tako v začetku novembra naj bi na več vozilih v Celju in okolici - z namenom ustrahovanja njihovih lastnikov - prerezal pnevmatike. Osumljen je tudi tatvine okrasne skulpture pred enim od celjskih gostinskih lokalov. Policija ga je do zdaj obravnavala tudi zaradi več kršitev javnega reda in miru. Ko so kriminalisti pri njem opravili hišno preiskavo, so mu med drugim zasegli več konoplje, tri zračne puške, dva noža in bokser. Šlo naj bi za odvisnika od drog in specialnega povratnika, ki naj bi imel na vesti že več drugih kaznivih dejanj. V preteklosti pa naj bi bil že pravnomočno obsojen. V času storitve zadnjih kaznivih dejanj pa je bil na prestajanju preizkusne dobe pogojne obsodbe zapora.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay