Policistka poškodovana po glavi, storilec izven smrtne nevarnosti
Kronika
Tipografija

V današnjem dogodku v Velenju, kjer je med policijskim posredovanjem zaradi kršenja javnega reda in miru ter groženj storilca prišlo do streljanja, sta bila poškodovana policistka in kršitelj. Policistko je storilec poškodoval z nožem po glavi, moški pa je po streljanju še vedno v bolnišnici in je izven smrtne nevarnosti. Kot pravi vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Celje Milan Vogrinec je storilec star 22 let, sicer državljan Bosne in Hercegovine. Do zdaj ga v Sloveniji zaradi nasilnih kaznivih dejanj še niso obravnavali.

Kot je znano, je policija morala v središču Velenja posredovati zaradi razgrajanja moškega, ki je grozil tudi s samomorom. Ko je patrulja moškega izsledila, je policiste napadel z nožem, zato so policisti izstrelili opozorilni strel, nakar je osumljenec pobegnil. Ko so ga policisti dohiteli, jih je znova napadel z nožem, zato so uporabili električni paralizator, vendar je osumljenec kljub temu uspel prijeti policistko in jo z nožem poškodoval po glavi, pri čemer so policisti zoper njega uporabili strelno orožje. Zaradi poškodb sta bila policistka in kršitelj z reševalnim vozilom odpeljana v celjsko bolnišnico.

 »Kršitev se je začela na avtobusni postaji, moški je grozil, da bo storil samomor oziroma, da bo nekoga ubil. Lahko bi poškodoval kogarkoli od občanov, ki bi se znašli v bližini. Policisti vedno, ko je to mogoče, izstrelijo najprej opozorilni strel, ko pa se zgodi protinapad na policista, lahko uporabijo orožje,« dodaja Vogrinec.

 Poškodbe, ki jih je dobil osumljeni, so torej od strelnega orožja. Vodstvo Generalne policijske uprave bo zdaj uvedlo tudi posebno komisijo, ki bo presojala o ustreznosti uporabe strelnega orožja in paralizatorja. Vogrinec še poudarja, da je to prvi primer policijske uporabe paralizatorja v Sloveniji. Policistom, ki so bili na kraju, je bila nudena tudi psihosocialna pomoč.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay

Prireditvenik