Streljanje v Velenju: kaj se je zgodilo?
Kronika
Tipografija

V Velenju je danes prišlo do streljanja. Poškodovana sta policistka in kršitelj. 

»Danes okoli poldneva smo bili obveščeni, da neznani moški v centru Velenja razgraja in razbija ter grozi s samomorom. Ko ga je patrulja izsledila, je policiste napadel z nožem, zato so policisti izstreli opozorilni strel, nakar je osumljenec pobegnil. Ko so ga policisti dohiteli, jih je znova napadel z nožem, zato so uporabili električni paralizator, vendar je osumljenec kljub temu uspel prijeti policistko in jo z nožem poškodoval po glavi, pri čemer so policisti zoper njega uporabili strelno orožje. Zaradi poškodb sta bila policistka in kršitelj z reševalnim vozilom odpeljana v celjsko bolnišnico,« so sporočili iz PU Celje.

 Na celjski policijski upravi so septembra dobili dva paralizatorja od dvajsetih, kolikor jih je takrat nabavila slovenska policija in jih razdelila po vseh upravah. Poleg dveh paralizatorjev so celjski policisti dobili tudi 14 osebnih kamer. Vsak postopek z uporabo paralizatorja naj bi policisti tudi snemali. Paralizator sicer ne uporabljajo vsi policisti, ampak najbolj izkušeni, ki so jih za to tudi usposobili.

 Kot nam je septembra povedal Vladimir Ilič iz Sektorja za policijska pooblastila in preventivo na Generalni policijski upravi, ki je policiste tudi usposabljal, napadi na policiste niso redki.

 Za primerjavo: policisti so lani uporabili 7610 prisilnih sredstev, kjer je prišlo do situacij, v katerih so bila ogrožena življenja ali bi prišlo do samopoškodovanja. V vseh teh primerih storilci niso upoštevali policijskih ukazov, ki so milejši ukrepi. Potem je letno okoli 190 sumov kaznivih dejanj napada na policiste. Na tem področju pa je okoli 50 situacij letno, ko storilci posežejo po nevarnem predmetu, orožju, hladnem orožju, mačeti, steklenici, tudi po kmetijskih orodjih in poskušajo napasti policiste.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay