Policija ostro nad pijane voznike
Kronika
Tipografija

Celjski policisti ponovno opozarjajo na nevarno vožnjo pijanih voznikov. Na našem območju so jih v zadnjih dneh ustavili več. Nekaterim so zasegli tudi avtomobile.

Dvema voznikoma osebnih vozil smo v izmerili dobrih 2,40 promila alkohola, eni voznici nekaj manj kot 1,80 promila in vozniku dobrih 1,60 promila alkohola. Vsem se obeta 1.200 € kazni in 18 kazenskih točk. Ugotovljene stopnje alkohola so izjemno visoke, kar priča o skrajni neodgovornosti voznikov, ki so si v takšnem psihofizičnem stanju drznili sesti za volan. Že pri koncentraciji 0,5 promila alkohola se verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa se v primerjavi s treznim voznikom poveča kar za osemkrat,« so ostri na celjski policiji.

 V Žalcu so denimo pridržali voznika, ki mu je alkotest pokazal 2,40 promila alkohola v krvi. Ker je vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli.

 V Lokah pri Mozirju pa je vozniku osebnega vozila alkotest nekaj pred polnočjo pokazal 1,64 promila alkohola. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja so mu zasegli vozilo, ker je kršil odlok o začasni omejitvi gibanja, pa so o zaznani kršitvi podali tudi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

 »Policisti zato ponovno opozarjamo, da alkohol izjemno negativno vpliva na človekovo zaznavanje, zaradi česar obstaja veliko večja verjetnost, da bomo udeleženi v prometni nesreči, če smo predhodno uživali alkoholne pijače. Z višanjem stopnje alkohola v organizmu pa se verjetnost za povzročitev prometne močno poveča. Policisti se bomo tudi v prihodnje trudili ozavestiti ljudi, da vožnja motornega vozila in alkohol ne gresta skupaj. Poleg tega pa je v naši družbi potrebno doseči mišljenje, da vožnja pod vplivom alkohola ni ›gentelmenski delikt‹, temveč resno in nadvse odklonsko dejanje, zaradi katerega prepogosto umirajo nedolžni ljudje.« (SŠol)

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay