Tihotapili šest milijonov vredno blago
Kronika
Tipografija

Celjski  kriminalisti  in policisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo  pred dnevi zaključili  obsežno  kriminalistično  preiskavo  organizirane  mednarodne  kriminalne  združbe,  ki jo sumijo kaznivega dejanja tihotapstva. V združbi so sodelovale najmanj  štiri  osebe,  stare od 25 do 51 let. Vse osebe so z našega območja. 

51-letni osumljenec, ki je očitno bil vodilni v celjski združbi, je ostal v priporu, zoper tri ostale osumljene pa sledi kazenska ovadba. 51-letniku so zasegli in zavarovali premoženje v višini okoli 100 tisoč evrov, za katerega obstaja sum, da je nezakonitega izvora. Gre za dve osebni vozili višje cenovne vrednosti.

 Celjska združba naj bi v sodelovanju z za zdaj še neznanimi sostorilci iz Litve, organizirala tihotapstvo cigaret beloruske tobačne znamke iz Ruske federacije na carinsko območje Evropske unije. »Tobačne izdelke so najpogosteje s tovornimi ladjami pripeljali do pristanišč v Belgijo in na Nizozemsko, kjer so tovor naložili na vozila slovenskih prevoznikov in ga pripeljali v Slovenijo. Osumljenci so v Sloveniji legalno ustanovili štiri podjetja, organizirali prekladanje tovora, izpolnjevali novo tovorno dokumentacijo, s čimer so prikrili dejanski izvor blaga, ter nato cigarete, skrite med drug tovor, odpeljali na ciljno destinacijo v Veliko Britanijo,« so sporočili iz celjske policije.

 Od marca lani do letos so jim zasegli več milijonov kosov cigaret, vrednost zaseženih tobačnih izdelkov bi znašala okoli 6 milijonov evrov. Pri hišni preiskavi 51-letnika so zasegli še 5 ton pralnih sredstev, ki jih je osumljeni pakiral v ponarejeno embalažo znanih blagovnih znamk in prodajal kot originalno blago. 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay