V prometni nesreči pri Vranskem umrla 48-letnica
Kronika
Tipografija

Znanih je več podrobnosti včerajšnje tragične prometne nesreče pri Vranskem. V silovitem trčenju s tovornim vozilom je izven naselja Ločica umrla 48-letna voznica osebnega  vozila,  doma z območja Policijske uprave Ljubljana.

Voznica je z neznanega  vzroka zapeljala  levo,  preko  neprekinjene  ločilne  črte  na nasprotno  smerno  vozišče,  po  katerem  je  v  tistem  trenutku  pravilno pripeljal 61-letni voznik skupine vozil in s sprednjim levim delom  svojega vozila  trčila  v  sprednji  levi  del tovornega vozila. V vozilo, ki ga je zavrtelo  po  vozišču,  je trčil  še  64-letni voznik osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal za voznico.  64-letnik se je v trčenju lažje poškodoval. Ogleda  prometne  nesreče  sta se udeležila preiskovalni sodnik  in državna tožilka. Cesta je bila skoraj štiri ure zaprta za ves promet.

Ob  tem policija voznike še posebej opozarja, naj bodo med vožnjo ves čas pozorni na vožnjo in na dogajanje na vozišču, naj vozijo s primerno varnostno razdaljo in pravočasno predvidijo  ter  reagirajo na prometne situacije. Nepravilna  stran  in smer vožnje je bila lani, ko je na območju Policijske uprave  Celje v  prometnih  nesrečah  umrlo  27 ljudi, najpogostejši vzrok prometnih  nesreč.  11  oseb  je  umrlo  zaradi  nepravilne smeri in strani vožnje.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay