Simbio zvišuje cene storitev ravnanja z odpadki
Gospodarstvo
Tipografija

Ravnanje z odpadki bo od maja nekoliko dražje. Družba za ravnanje z odpadki Simbio je v skladu z metodologijo o oblikovanju cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja predlagala povišanje za 0,70 evra za 120-litrsko zeleno in rumeno posodo za odpadke. Cene so bile sicer nespremenjene od leta 2016.

Tako bodo uporabniki od 1. maja za 120-litrsko posodo plačevali 13,69 evra namesto obstoječih 12,99 evra oziroma če imajo še rjavo posodo za biološke odpadke 21,40 evra namesto trenutnih 19,60 evra v zimskem času oz. namesto obstoječih 26,23 evra za biološke odpadke v poletnem času na 29,11 evra (vse cene so z DDV). Uporabniki nadzemnic in podzemnic bodo novem plačevali 5,33 evra na osebo namesto dosedanjih 4,96 evra na osebo (v ceno je vključena tudi storitev zbiranja in obdelave bioloških odpadkov), so sporočili iz Simbia.

Svet ustanoviteljev in skupščina štirih občin ustanoviteljic (Celje, Vojnik, Štore in Dobrna) je cene že potrdila, medtem ko je predlog povišanja cen v preostalih občinah, kjer Simbio zbira odpadke, še v obravnavi občinskih svetov. Razlogi za povišanje cen so višji stroški obdelave odpadkov zaradi višjih cen električne energije, stroškov dela, termične obdelave odpadkov in višje inflacije, pojasnjujejo v Simbiu.

BA

Foto: SHERPA

Najbolj brano

Podjetje Uniforest: Postavitev napredne proizvodnje Podjetje Uniforest: Postavitev napredne proizvodnje
Četrtek, 23 Marec 2023 13:30
Podjetje Uniforest uspešno kandidiralo na razpisu za dodelitev EU sredstev za projekt: Postavitev na...

Preberite več...

Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej...
Četrtek, 16 Marec 2023 09:29
Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej, z rastjo premij in čistega rezultata ...

Preberite več...

Otvoritev prenovljenega prodajnega Studia Hisense Gorenje v Ljubljani Otvoritev prenovljenega prodajnega Studia Hisense Gorenje v Ljubljani...
Četrtek, 16 Marec 2023 09:26
Na Brnčičevi ulici v Ljubljani se je odprl prenovljen prodajni Hisense Gorenje Studio, ki se razpros...

Preberite več...

GRAWE zavarovalnica poroča o uspešnem poslovanju v letu 2022 GRAWE zavarovalnica poroča o uspešnem poslovanju v letu...
Torek, 14 Marec 2023 09:32
GRAWE zavarovalnica z veseljem poroča o dobrih finančnih rezultatih za leto 2022 in uspešno zaključe...

Preberite več...