Svetovljanka, ki ima rada vaško življenje
Gospodarstvo
Tipografija

Sredi decembra so iz Celjskega sejma poslali sporočilo, da bo z novim letom vodenje upravnega odbora prevzela Nina Ermenc Pangerl. Novica, da bo na najvišjem mestu v družbi hči zamenjala očeta, pravzaprav nikogar ni presenetila. Presenetilo je to, da se je Franc Pangerl, ki je podjetje najprej kot direktor in nato kot predsednik upravnega odbora vodil več kot trideset let, odločil stopiti korak nazaj. Še pred dvema letoma, ko je postal častni meščan celjske občine, je namreč dajal vtis, da se še dolgo ne bo umaknil s čela celjske sejemske hiše.

Nina Ermenc Pangerl revolucionarnih sprememb ne napoveduje. Seveda bo razvoj sejemske in drugih dejavnosti, s katerimi se ukvarja družba Celjski sejem, prilagodila spremembam, ki jih prinašajo novi časi. Tisti, ki jo poznajo, pravijo, da bo pri tem uspešna. Tudi zato, ker s sejmi živi že skoraj sedemnajst let in ker je imela dobrega učitelja.

Je tudi vas očetova odločitev, da ne bo več predsednik upravnega odbora, presenetila?

Glede na to, da je njegova poslovna zgodba tesno povezana s sejemsko dejavnostjo, da je njegovo življenje bil in je še vedno sejem, moram priznati, da je tudi mene ta odločitev presenetila. Kolikor ga poznam, bi prej pričakovala, da takšnega koraka ne bo zmožen narediti. Ampak časi se spreminjajo. Razmere v gospodarstvu se spreminjajo, ljudje se spreminjajo in pri nekih letih najbrž ne razumeš več nove generacije, ne znaš enako razmišljati. Prišel je pač do spoznanja, da je ta korak treba narediti in da je zdaj pravi čas. Mislim, da je o tej odločitvi razmišljal dlje časa in je o vsem zelo dobro razmislil. Čeprav sem pričakovala, da bo nekoč do tega prišlo, me je njegova odločitev vendarle presenetila. Seveda sva se o zamenjavi pogovorila tudi z drugimi lastniki in odločitev, da bom jaz prevzela vodenje upravnega odbora, smo sprejeli skupaj. Soglasno. Predaja poslov se je potem zgodila zelo hitro. Pravzaprav bi lahko rekla, da je ta prenos trajal vsa leta, odkar delam v podjetju. Zato se je, ko je odločitev »padla«, vse zgodilo zelo hitro.

Najbrž vas bodo še nekaj časa primerjali z očetom. Ste pripravljeni na to, vas bodo takšne pripombe motile?

V zadnjih tednih so mi res mnogi rekli, da stopam v velike čevlje. A sem vsem v šali odgovorila, da imam tudi sama velika stopala. V tem poslu nisem nova. Moja prednost je, da sejemsko dejavnost zelo dobro poznam, vem, kakšna je bila nekoč in kakšna je danes. Zelo dobro poznam tudi delovanje podjetja, za vsakega zaposlenega vem, kaj dela, in vse to mi bo olajšalo vodenje. Jasno mi je, kako je treba delati v naši dejavnosti, a kljub temu vsega, kar me še čaka, ne vem. Priznam, da nisem stoodstotno pripravljena na vse. Časi so neobičajni. Prej so se spremembe dogajale počasi, zdaj se dogajajo nenehno, iz dneva v dan. Zato na neko spremembo, še zlasti takšno, ki pomeni težave, ne moreš biti pripravljen. A je pomembno, da se takrat, ko do nje pride, ne ustrašiš. Da se znaš pravilno odzvati in težavo rešiti. Vsako težavo se da rešiti. (Foto: SHERPA)

Celoten intervju preberite v tiskani izdaji Novega tednika, ki je izšel 26. 1. 2023.

Najbolj brano

Podjetje Uniforest: Postavitev napredne proizvodnje Podjetje Uniforest: Postavitev napredne proizvodnje
Četrtek, 23 Marec 2023 13:30
Podjetje Uniforest uspešno kandidiralo na razpisu za dodelitev EU sredstev za projekt: Postavitev na...

Preberite več...

Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej...
Četrtek, 16 Marec 2023 09:29
Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej, z rastjo premij in čistega rezultata ...

Preberite več...

Otvoritev prenovljenega prodajnega Studia Hisense Gorenje v Ljubljani Otvoritev prenovljenega prodajnega Studia Hisense Gorenje v Ljubljani...
Četrtek, 16 Marec 2023 09:26
Na Brnčičevi ulici v Ljubljani se je odprl prenovljen prodajni Hisense Gorenje Studio, ki se razpros...

Preberite več...

GRAWE zavarovalnica poroča o uspešnem poslovanju v letu 2022 GRAWE zavarovalnica poroča o uspešnem poslovanju v letu...
Torek, 14 Marec 2023 09:32
GRAWE zavarovalnica z veseljem poroča o dobrih finančnih rezultatih za leto 2022 in uspešno zaključe...

Preberite več...