Bodo zaposleni v Tušu stavkali?
Gospodarstvo
Tipografija

Ker zaposleni v celjskem veletrgovcu Tuš že dlje časa izražajo nezadovoljstvo zaradi slabih delovnih pogojev in nizkih plač, so za jutri napovedali protestni shod pred upravno stavbo podjetja v Celju. Na ta način so vodilne v podjetju prisilili na današnji pogajalski sestanek. Glede na vsebino dogovora se bodo odločali o nadaljnjih aktivnosti. Tudi stavke ne izključujejo, pravijo v Sindikatu Tuš.

V Sindikatu Tuš zahtevajo dvig osnovne plače za prodajalke in skladiščnike, tako da ne bo nižja od zakonsko določene minimalne plače. Nadomestilo za prehrano med delom mora znašati vsaj 7,96 evra, nadomestilo za prevoz na delo pa toliko kot dnevna vozovnica. Zahtevajo tudi, naj se regres v celoti izplača v denarni obliki, znašati pa mora vsaj 1400 evrov.

Zahtevajo še, da se v pogodbi o zaposlitvi določi točen kraj opravljanja dela, uprava pa mora zagotoviti, da bo v poslovalnicah dovolj kadra, ki bo pokrival tudi morebitne odsotnosti zaradi bolniških, dopustov in podobnega. Prav tako zahtevajo dosledno upoštevanje kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine, med drugim se morata priprava na delo in zaključek dela povsod šteti v delovni čas, enako sestanki in izobraževanja.

Predsednica Sindikata Tuš Mirjana Janjić v sporočilu za javnost med drugim opozarja še na preobremenjenost delavcev. Mnogi zaradi prevelike količine dela nimajo več časa za malico. Rezultat preobremenjenosti pa je tudi vse večja izgorelost delavcev, prav tako narašča število poškodb in bolniških odsotnosti. (Foto: Andraž Purg GrupA)

 

Najbolj brano

Podjetje Uniforest: Postavitev napredne proizvodnje Podjetje Uniforest: Postavitev napredne proizvodnje
Četrtek, 23 Marec 2023 13:30
Podjetje Uniforest uspešno kandidiralo na razpisu za dodelitev EU sredstev za projekt: Postavitev na...

Preberite več...

Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej...
Četrtek, 16 Marec 2023 09:29
Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej, z rastjo premij in čistega rezultata ...

Preberite več...

Otvoritev prenovljenega prodajnega Studia Hisense Gorenje v Ljubljani Otvoritev prenovljenega prodajnega Studia Hisense Gorenje v Ljubljani...
Četrtek, 16 Marec 2023 09:26
Na Brnčičevi ulici v Ljubljani se je odprl prenovljen prodajni Hisense Gorenje Studio, ki se razpros...

Preberite več...

GRAWE zavarovalnica poroča o uspešnem poslovanju v letu 2022 GRAWE zavarovalnica poroča o uspešnem poslovanju v letu...
Torek, 14 Marec 2023 09:32
GRAWE zavarovalnica z veseljem poroča o dobrih finančnih rezultatih za leto 2022 in uspešno zaključe...

Preberite več...