Tradicionalno vseslovensko srečanje mlekarjev letos v Mlekarni Celeia
Gospodarstvo
Tipografija

Mlekarna Celeia je minulo soboto gostila tradicionalno vseslovensko srečanje mlekarjev. Pod delovnim naslovom Spoznajte lokalne bisere so si zaposleni v tej veji industrije v neformalnem druženju izmenjali poglede na stanje v mlekarstvu, izzive, ki čakajo panogo, ob tem pa spoznavali lepote Savinjske in Šaleške doline.

Organizacija tradicionalnega srečanja slovenskih mlekarjev je bila letos zaupana sodelavkam in sodelavcem Mlekarne Celeia. V soboto, 24. septembra, so tako na domačem dvorišču pozdravili zaposlene v tej industriji iz vse Slovenije: »Namen našega celodnevnega združenja je bil pogovore o izzivih in stanju v mlekarski industriji pospremiti s prijetnim druženjem, številnimi ogledi in aktivnostmi v Savinjski in Šaleški regiji,« so ob dogodku povedali v Mlekarni Celeia.

Pod imenom »Spoznajte lokalne bisere« se je dan začel v Mlekarni Celeia in se nadaljeval v Žalcu, kjer so si udeleženci ogledali znamenito Fontano piv. Od tam jih je pot vodila na Velenjski grad, Velenjsko jezero in k večernemu druženju, kjer so povzeli vtise in naredili načrte za prihodnje srečanje. »Tovrstna druženja so zagotovo pomembna, saj se s kolegicami in kolegi iz naše panoge sproščeno pogovorimo o stanju v mlekarstvu, izzivih, ki nas čakajo, in pristopih, kako se z njimi soočamo,« so po koncu srečanja povzeli v Mlekarni Celeia.

V Mlekarni Celeia, ki ji je bila zaupana organizacija tokratnega srečanja, sicer prav letos praznujejo 80 let organiziranega odkupa slovenskega mleka v okviru Mlečne ceste, ki trenutno povezuje kmetije iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije. Mlekarna Celeia je največja mlekarna v slovenski lasti, ki odkupuje in predeluje le slovensko mleko, ki je v celoti brez gensko spremenjenih organizmov. Številni izdelki nosijo tudi certifikat Izbrana kakovost Slovenija.

Foto: Romeo Kropec

Najbolj brano

Podjetje Uniforest: Postavitev napredne proizvodnje Podjetje Uniforest: Postavitev napredne proizvodnje
Četrtek, 23 Marec 2023 13:30
Podjetje Uniforest uspešno kandidiralo na razpisu za dodelitev EU sredstev za projekt: Postavitev na...

Preberite več...

Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej...
Četrtek, 16 Marec 2023 09:29
Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej, z rastjo premij in čistega rezultata ...

Preberite več...

Otvoritev prenovljenega prodajnega Studia Hisense Gorenje v Ljubljani Otvoritev prenovljenega prodajnega Studia Hisense Gorenje v Ljubljani...
Četrtek, 16 Marec 2023 09:26
Na Brnčičevi ulici v Ljubljani se je odprl prenovljen prodajni Hisense Gorenje Studio, ki se razpros...

Preberite več...

GRAWE zavarovalnica poroča o uspešnem poslovanju v letu 2022 GRAWE zavarovalnica poroča o uspešnem poslovanju v letu...
Torek, 14 Marec 2023 09:32
GRAWE zavarovalnica z veseljem poroča o dobrih finančnih rezultatih za leto 2022 in uspešno zaključe...

Preberite več...