Savinjsko-zasavska gazela 2022 je podjetje Pišek – Vitli Krpan
Gospodarstvo
Tipografija

Kot je na slovesni razglasitvi v Vili Bianca v Velenju poudaril direktor letošnje savinjsko-zasavske gazele Franc Pišek iz podjetja Pišek – Vitli Krpan iz Šmarja pri Jelšah, je v poslovnem svetu vse mogoče, če ima človek vizijo in voljo. »In v meni je že od nekdaj prisotno prepričanje, da iz malega raste veliko,« je dodal ter se zahvalil več kot dvesto sodelavcem za uspešno delo. Že dvaindvajseto leto zapored projekt Gazela na piedestal postavlja odlična in najhitreje rastoča podjetja v Sloveniji, ki premikajo meje mogočega. Med tremi nominiranci za savinjsko-zasavsko gazelo sta bili še podjetji Carbonautica proizvodnja iz Velenja in Robust iz Petrovč.

Podjetje Pišek – Vitli Krpan že vrsto let dosega odlične rezultate. Na odru izbora Gazela so prvič stali leta 2008 in leta 2021 osvojili priznanje srebrna gazela Slovenije.

Za področje občin Rogatec, Rogaška Slatina, Kozje, Šentjur in Šmarje pri Jelšah so svetla podjetniška zvezda in pomemben zaposlovalec. S stalnim razvojem dokazujejo, da je z »gazeljo miselnostjo« tudi v manj ugodnih okoljih mogoče dosegati uspehe, ki so pomembni za vso Slovenijo. Odgovornost za ljudi, delovna mesta in ustvarjanje dovolj visoke dodane vrednosti za dostojanstveno življenje razumejo kot svojo družbeno odgovornost.

Paradni izdelek podjetja je gozdarski vitel. Krpan je v močni svetovni konkurenci eno najbolj prepoznavnih podjetij oziroma blagovnih znamk v dejavnosti gozdarske mehanizacije. V letu 2021 so ustvarili 44,7 milijona evrov prihodkov, kar pomeni podvojitev prodaje v petih letih.

Kolektiv 243 sodelavcev se v letu 2021 ponaša z zavidljivo ustvarjeno dodano vrednostjo: ta presega 72.000 evrov na zaposlenega. Nadpovprečni rezultati so plod inovativnosti, vlaganja v intelektualno lastnino in robotizacijo. V podjetju razumejo vrednost človeškega kapitala, z njim ne ravnajo kot z resursom, ki ga trošiš. Človeški kapital se v Krpanovi inovativni organizacijski kulturi plemeniti ter podjetno ustvarja novo vrednost. (Foto: Andraž Purg GrupA)

Najbolj brano

V Celju vrata odprla popolnoma prenovljena trgovina Eurospin V Celju vrata odprla popolnoma prenovljena trgovina Eurospin...
Ponedeljek, 26 September 2022 13:59
Njeno odprtje je bilo prejšnji četrtek, 22. septembra. Zadovoljni kupci so lahko že na dan odprtja u...

Preberite več...

Skupina Generali s priznanji finančne revije Institutional Investor Skupina Generali s priznanji finančne revije Institutional Investor...
Četrtek, 15 September 2022 15:12
Skupina Generali in Philippe Donnet s priznanji finančne revije Institutional Investor: Skupina G...

Preberite več...

Olimski sporazum z Zdravkom Počivalškom za 100.000 evrov Olimski sporazum z Zdravkom Počivalškom za 100.000 evrov...
Četrtek, 28 Julij 2022 10:56
Med tistimi, ki bodo bogato unovčili politično funkcijo, je tudi zdaj že nekdanji gospodarski minist...

Preberite več...

Novi regionalni direktor Srednjevzhodne Evropa skupine Generali Novi regionalni direktor Srednjevzhodne Evropa skupine Generali
Četrtek, 28 Julij 2022 09:27
Skupina Generali je za regionalnega direktorja regije Srednjevzhodna Evropa imenovala Manlia Lostuzz...

Preberite več...