Kupci so, cena še ni prava
Gospodarstvo
Tipografija

Taverna Carraro je bila včasih v Celju zelo priljubljeno zbirališče ljubiteljev balkanske in dalmatinske hrane. Zadnjih nekaj let je zaprta. Marsikdo je lani in predlani menil, da je kriva pandemija, vendar je razlog povsem drugačen. Taverna je zaprta zaradi osebnega stečaja nekdanjega lastnika Milana Kojića. Stečajnemu upravitelju Robertu Šuranu kljub več poskusom prodaje zanjo še ni uspelo najti novega lastnika.

Stečajni upravitelj je prostore nekdanje Taverne Carraro z opremo ter s 165 kvadratnih metrov velikim spodnjim vogalom vzhodne tribune (gostilna je namreč v prostorih pod tribunami celjskega nogometnega stadiona) doslej prodajal že dvakrat. Prvič lani jeseni, ko je bila izklicna cena za nepremičnini in opremo malo več kot 287 tisoč evrov. Dražba ni bila uspešna, zato se je januarja letos odločil za zavezujoče zbiranje ponudb. Izhodiščna cena je znašala 259 tisoč evrov. Prispeli sta dve ponudbi, a upravitelj z njima ni bil zadovoljen in ju ni sprejel.

Pred kratkim je Robert Šuran pripravil nov predlog prodaje in kot upa, bo tokrat prodaja vendarle uspešna. Prepričan je namreč, da je do zdaj morebitne kupce, ki jih sicer ni malo, so pa iz Celja in tudi drugih krajev, od nakupa odvračala cena. Kot izhodiščno ceno je zdaj predlagal malo več kot 212 tisoč evrov. Čeprav je znesek za 75 tisočakov nižji, kot je bil na prvi dražbi, in je približno takšen, kot znaša likvidacijska vrednost nepremičnin in opreme, sodišče in upniki z njim soglašajo. Tako kot v drugem bo tudi v tretjem poskusu prodaje zbiral zavezujoče ponudbe. Osebni stečaj Milana Kojića se je začel leta 2018 na predlog Abanke. Upniki so prijavili za več kot milijon evrov terjatev. (Foto: Andraž Purg - GrupA)

Najbolj brano

Odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz poslovanja! Odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz...
Petek, 20 Maj 2022 10:01
Skupina Generali v prvem trimesečju: odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz poslovanja, i...

Preberite več...

Generali zavarovalnica d. d. v jubilejnem letu Generali zavarovalnica d. d. v jubilejnem letu
Sreda, 13 April 2022 13:42
Ob 25-letnici zavezani h gradnji vseživljenjskega partnerstva s strankami, trajnostnemu poslovanju i...

Preberite več...

Lunos je najboljši zaposlovalec med malimi podjetji Lunos je najboljši zaposlovalec med malimi podjetji
Torek, 05 April 2022 11:25
Lunos je postal najboljši zaposlovalec med malimi podjetji v izboru najuglednejših in najuspešnejših...

Preberite več...

Rekordni dobički zdravstvenih domov, ki so bili zaprti za bolne Rekordni dobički zdravstvenih domov, ki so bili zaprti...
Četrtek, 31 Marec 2022 11:21
Zakaj so največje tri bolnišnice (spet) končale v rdečih številkah in zakaj so zdravstveni domovi kl...

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik