Še pred zamenjavo direktorice hitijo porabiti covid-19 dobičke
Gospodarstvo
Tipografija

V instituciji, ki je Janševi vladi pomagala reševati zagato z nezanesljivimi hitrimi testi podjetja Majbert Pharm, želijo na hitro izpeljati več milijonov evrov vreden nepremičninski posel.

Takoj po parlamentarnih volitvah, na katerih je prepričljivo slavilo Gibanje Svoboda, se je v več državnih podjetjih in institucijah začela bitka s časom. Še preden bi nova vlada Roberta Goloba dobro začela z delom, so želeli izpeljati zadnja kadrovanja, projekte in druge posle. Danes razkrivamo, kaj načrtujejo na Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), eni od ključnih institucij v boju z epidemijo covid-19.

Tam so tik pred nakupom novih poslovnih prostorov v objektu Glazija v središču Celja, v katere bi preselili svojo tamkajšnjo izpostavo. Koliko bodo plačali za prostore, pri NLZOH še preverjamo. Za zdaj je znano le, da jih bo celoten projekt, skupaj z nakupom opreme, stal okoli 4,5 milijona evrov (z DDV). 

Toda iz dokumentacije in informacij, ki smo jo pridobili v uredništvu, je razvidno, da se jim posel zelo mudi dokončati še pred prihodom nove vlade in iztekom mandata dosedanje direktorice Tjaše Žohar Čretnik. Prav tako so imeli na NLZOH za reševanje težav s prostori v Celju na voljo druge, cenejše možnosti. Namesto teh bodo za nakup nepremičnine plačali več milijonov evrov, ki bodo končali v rokah dveh lokalnih vplivnežev: Janeza Škoberneta, nekdanjega lastnika propadlega Cestnega podjetja Maribor (CPM), in Romana Moškotevca, lastnika skupine Ahac, ki ima v lasti tudi podjetje VOC, hišnega gradbinca Mestne občine Celje.

 

Več na necenzurirano.si

Najbolj brano

Odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz poslovanja! Odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz...
Petek, 20 Maj 2022 10:01
Skupina Generali v prvem trimesečju: odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz poslovanja, i...

Preberite več...

Generali zavarovalnica d. d. v jubilejnem letu Generali zavarovalnica d. d. v jubilejnem letu
Sreda, 13 April 2022 13:42
Ob 25-letnici zavezani h gradnji vseživljenjskega partnerstva s strankami, trajnostnemu poslovanju i...

Preberite več...

Lunos je najboljši zaposlovalec med malimi podjetji Lunos je najboljši zaposlovalec med malimi podjetji
Torek, 05 April 2022 11:25
Lunos je postal najboljši zaposlovalec med malimi podjetji v izboru najuglednejših in najuspešnejših...

Preberite več...

Rekordni dobički zdravstvenih domov, ki so bili zaprti za bolne Rekordni dobički zdravstvenih domov, ki so bili zaprti...
Četrtek, 31 Marec 2022 11:21
Zakaj so največje tri bolnišnice (spet) končale v rdečih številkah in zakaj so zdravstveni domovi kl...

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik