Dobra praksa pogodbenih pošt
Gospodarstvo
Tipografija

Pestra ponudba na enem mestu, prihranek časa in daljši odpiralni/delovni čas. Vse to in še več so prednosti, ki jih Pošta Slovenije in njeni pogodbeni sodelavci zagotavljajo svojim strankam. Pogodbena pošta Pošte Slovenije je namreč enakovredna ostalim oblikam poštnih poslovalnic, saj zagotavlja pestro ponudbo storitev na enak način kot ostale pošte. 

V nekaterih evropskih državah delež pogodbenih pošt že presega 90 odstotkov, v Sloveniji pa je zaenkrat 30-odstoten. Tudi v Sloveniji se je že kar nekaj podjetnikov odločilo za prevzem pogodbene pošte.

Možnost razvoja lokalnega gospodarstva

Ta organizacijska oblika predstavlja tudi podporo lokalnemu gospodarstvu, saj podjetjem omogoča opravljanje poštne dejavnosti kot dodatno storitev. V zadnji raziskavi iz leta 2021 je kar 42 odstotkov pogodbenikov odgovorilo, da se je s širitvijo njihove ponudbe s poštnimi storitvami povečalo tudi število strank v osnovni dejavnosti. Poleg tega dodatnega zaslužka ter konkurenčne prednosti pred tekmeci pa samo izvajanje poštne dejavnosti mesečno zagotavlja tudi stalno plačilo za upravljanje pogodbene pošte.

Poslovna priložnost! Iščemo poslovne partnerje za pošti3103 Celje in 3342 Gornji Grad.

 

Več ponudbe na enem mestu

Enako kot na ostalih poštah lahko na pogodbeni pošti oddate in prevzamete poštno pošiljko, plačate položnico, dvignete gotovino, kupite znamko, kuverto, paketno embalažo itd. Na nekaterih pa prodajajo tudi srečke in sprejemajo stavne listke za loto.

Kot poudarja ga. Katja Pevec, ki kot samostojna podjetnica opravlja poštno dejavnost nekaj več kot pet let, je zelo pomembno, da svojo osnovno dejavnost oz. ponudbo, ki jo imaš poleg poštnih storitev, prilagodiš potrebam strank in ponudiš tisto, česar v kraju primanjkuje. »Poleg poštnih storitev je naša osnovna dejavnost prodaja zeliščnih čajev, prehranskih dopolnil in izdelkov za zdrav način življenja. Delo v trgovini in na pošti poteka usklajeno in nemoteno, z veliko mero dobre volje in prijaznih strank

posta pogodbena posta 3311 sempeter notranjost

Katja in Mojca iz pogodbene pošte 3311 Šempeter v Savinjski dolini: »Trudimo se biti ustrežljivi tako na poštnem področju kot tudi pri osnovni dejavnosti.«

Pogodbene pošte praviloma delujejo v središču naselja, v pritličju stavbe, imajo urejen dostop za invalide ter parkirne prostore za stranke pogodbene pošte. Pogodbena pošta je za delo s strankami odprta vseh pet delovnih dni v tednu (od ponedeljka do petka), lahko pa je odprta tudi v soboto. Minimalni tedenski delovni čas je 22 ur. 

Visoka kakovost opravljanja poštnih storitev

Kar nekaj pogodbenih pošt posluje v prostorih Pošte Slovenije, ki jih pogodbeniki lahko najamejo ali odkupijo. V najetih poštnih prostorih  poleg poštnih storitev opravljajo tudi svojo osnovno dejavnost (trgovina, bencinski servis, trafika, cvetličarna, občina, kmetijska zadruga, turistično-informacijska pisarna …), saj je bistvo pogodbene pošte vzporedno izvajanje osnovne in poštne dejavnosti.

Zaposleni na pogodbeni pošti se pred začetkom opravljanja poštne dejavnosti udeležijo izobraževanja in praktičnega usposabljanja na učnih poštah, kasneje pa so jim za morebitno pomoč vedno na voljo tudi zaposleni v Pošti Slovenije.

Po zadnji anketi iz leta 2021 je več kot 80 odstotkov pogodbenih pošt zadovoljnih s pomočjo, ki jo pri izvajanju storitev na pogodbenih poštah dobijo od zaposlenih v Pošti Slovenije. »Kar se tiče komuniciranja z matično pošto v Žalcu imamo same pozitivne izkušnje. Lahko rečeva, da je kar naša desna roka.«, zadovoljno povesta naši sogovornici iz pogodbene pošte 3311 Šempeter.

Zadovoljstvo strank

Strankam so na pogodbenih poštah na voljo enako kakovostne storitve kot na ostalih poštah, zato zadovoljstvo, ki ga izražajo obiskovalci pogodbenih pošt, ne preseneča. S pogodbeno pošto v svojem kraju so zelo zadovoljni tudi v Šempetru. »Trudimo se biti ustrežljivi tako na poštnem področju kot tudi pri osnovni dejavnosti. Na naši pogodbeni pošti se pogosto srečujemo z zadovoljnimi strankami, katere so naša glavna prioriteta

Če želite tudi vi postati del uspešne poštne zgodbe in bi želeli odpreti pogodbeno pošto, nam pišite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Iščemo poslovne partnerje za pošti 3103 Celje in 3342 Gornji Grad.

V Pošti Slovenije vam bomo svetovali, kako organizirati delo pogodbene pošte, da bi dosegla optimalne rezultate.

 

Seznam vseh pošt, za katere iščemo poslovne partnerje, je objavljen na spletni strani posta.si.

Pošta Slovenije. Zanesljivo z vami! 

Najbolj brano

Odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz poslovanja! Odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz...
Petek, 20 Maj 2022 10:01
Skupina Generali v prvem trimesečju: odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz poslovanja, i...

Preberite več...

Generali zavarovalnica d. d. v jubilejnem letu Generali zavarovalnica d. d. v jubilejnem letu
Sreda, 13 April 2022 13:42
Ob 25-letnici zavezani h gradnji vseživljenjskega partnerstva s strankami, trajnostnemu poslovanju i...

Preberite več...

Lunos je najboljši zaposlovalec med malimi podjetji Lunos je najboljši zaposlovalec med malimi podjetji
Torek, 05 April 2022 11:25
Lunos je postal najboljši zaposlovalec med malimi podjetji v izboru najuglednejših in najuspešnejših...

Preberite več...

Rekordni dobički zdravstvenih domov, ki so bili zaprti za bolne Rekordni dobički zdravstvenih domov, ki so bili zaprti...
Četrtek, 31 Marec 2022 11:21
Zakaj so največje tri bolnišnice (spet) končale v rdečih številkah in zakaj so zdravstveni domovi kl...

Preberite več...