Slovenska podjetja na dubajskem sejmu zdravstvene opreme
Gospodarstvo
Tipografija

Javna agencija Spirit Slovenija je že četrto leto zapovrstjo organizirala skupinski nastop slovenskih podjetij na sejmu Arab Health v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Gre za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku. Njegov poglavitni namen je povezovanje proizvajalcev in ponudnikov zdravstvenih storitev z zdravstvenimi klinikami. Sejma se je udeležilo enajst slovenskih podjetij, kar je največ doslej. Predstavila so se na 180 kvadratnih metrov velikem skupnem razstavnem prostoru. Med njimi je bil tudi Koval iz Loke pri Žusmu. Direktor podjetja Zdravko Zidar pravi, da so tudi z letošnjim sodelovanjem na sejmu zelo zadovoljni.

Koval, ki sodi med vodilna podjetja v Sloveniji na področju proizvodnje medicinske opreme za nego in rehabilitacijo, se je dubajskega sejma udeležil že četrtič. »Na sejem bi težko šli sami, saj bi bilo to povezano z velikimi stroški in tudi obsežnimi pripravami, ki bi nam vzele veliko časa. Tudi način predstavitve bi bil drugačen. Z državo je vse lažje, treba je samo plačati prostor, pripraviti izdelke in oditi na sejem. Zato smo že vsa leta, odkar Spirit pripravlja skupinske predstavitve, zraven,« je povedal direktor in lastnik podjetja Zdravko Zidar. S tokratno udeležbo na sejmu je zelo zadovoljen, kakšen bo njen izkupiček, se bo videlo v prihodnjih mesecih. Koval namreč tudi na sejmih išče zastopnike, ki bi prodajali njegove izdelke. V  arabskem svetu ima že dva, ki ga med drugim obveščata tudi o razpisih za dobavo medicinske opreme. Na ta način mu je pred kratkim v Katarju uspelo prodati petdeset preglednih miz.
»Naš cilj je v čim več državah najti predstavnike, zato se redno udeležujemo tudi največjega mednarodnega sejma medicinske opreme in pripomočkov v Düsseldorfu, na katerega prihajajo proizvajalci in kupci z vsega sveta. Sejma žal že dve leti ni bilo in vprašanje je, ali ga bo organizatorjem letos končno uspelo pripraviti,« pravi Zidar, ki je pričakoval, da bo zaradi pandemije koronavirusa udeležba na sejmu v Dubaju zelo skromna, a je bil obisk presenetljivo velik.

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Nova KBM v središču Ljubljane pripravila odmeven sprejem Nova KBM v središču Ljubljane pripravila odmeven sprejem...
Torek, 24 Avgust 2021 11:08
Čudovit ambient preddverja Križank se je sredi avgusta spremenil v prizorišče zelo odmevnega ...

Preberite več...

Kamnolom v Veliki Pirešici končno prodan Kamnolom v Veliki Pirešici končno prodan
Četrtek, 24 Junij 2021 08:37
Zmagovalec dražbe, na kateri je stečajna upraviteljica CM Celje Milena Sisinger prodajala kamnolom v...

Preberite več...

Teš bogatejši za 131 milijonov evrov Teš bogatejši za 131 milijonov evrov
Četrtek, 11 Marec 2021 16:32
Holding Slovenske elektrarne (HSE) in Termoelektrarna Šoštanj (Teš) sta še uradno potrdila, da sta s...

Preberite več...

Teš ne bo izvajal sosežiga odpadkov Teš ne bo izvajal sosežiga odpadkov
Sreda, 03 Marec 2021 12:39
V Tešu so si premislili glede sosežiga odpadkov. Zaradi izraženega nasprotovanja šoštanjskega občins...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay