Elektrosignal: od zahtevnih projektov do novoletne okrasitve
Gospodarstvo
Tipografija

 

Čez en teden, 1. julija, bo celjsko podjetje Elektrosignal obeležilo 70-letnico delovanja. Toliko desetletij neprekinjenega obstoja ga v njegovi dejavnosti, to je projektiranju in izvajanju elektroinštalacij, uvršča med najstarejša podjetja v Sloveniji, kjer je na svojem področju tudi med najbolj uspešnimi. »Elektrosignal je pravzaprav povsem povprečno podjetje. Nikoli sicer ne bo gazela, bo pa še naprej prepoznavno, solidno in korektno podjetje, ki spoštuje ustne obljube in zapisane besede,« pravi direktor Branko Kukec.

 

 

Zametki Elektrosignala segajo že v čas pred drugo svetovno vojno, kot svoj »rojstni dan« pa v podjetju štejejo 1. julij 1951, ko se je takratni servis za opravljanje elektroinštalacijskih del, ki je bil povezan še z nekaterimi drugimi mestnimi obrtnimi delavnicami in je zaposloval petnajst delavcev, osamosvojil. Kmalu je začel širiti dejavnost in območje delovanja, vedno več je imel tudi zaposlenih. Za razvoj podjetja zelo pomembna mejnika sta bila gradnja poslovnih in proizvodnih prostorov na Lavi ter lastninjenje, ki se je končalo šele leta 2002, ko so 100-odstotni lastniki družbe postali zaposleni in nekdanji zaposleni. Ti so lastniki še danes, vendar je družbenikov veliko manj. Po razpadu Jugoslavije, ki mu je vzel pomemben del poslov, je Elektrosignal nove trge iskal tudi v tujini ter elektromontažna in elektroinštalacijska dela opravljal v Italiji, Nemčiji, Avstriji, na Madžarskem, Češkem in v Rusiji. Danes deluje večinoma na območju Savinjske regije.

Nabor storitev, ki jih opravlja v okviru svoje dejavnosti, je zelo obsežen. »Širša javnost nas pozna predvsem po novoletnih svetlobnih okrasitvah Celja in po prometno-svetlobni signalizaciji, vendar je to le majhen del našega dela. Na področju elektroinštalacij smo v Sloveniji ena najmočnejših projektiv, projekte pripravljamo zase in tudi po naročilu. Tudi pri elektromontaži je naša ponudba zelo obsežna, saj vključuje marsikaj, od klasičnih del, kot je priključitev strojnih naprav, do strelovodne inštalacije. Pomembno področje našega dela predstavljajo tudi gradnja in vzdrževanje javne razsvetljave ter semaforizacije na državnih in lokalnih cestah. Imamo tudi trgovino in servis z elektromaterialom in elektro orodji ter proizvodnjo za izdelovanje razdelilnih omar,« našteva direktor Branko Kukec.

Foto: Elektrosignal (Andraž Purg - GrupA)

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Kamnolom v Veliki Pirešici končno prodan Kamnolom v Veliki Pirešici končno prodan
Četrtek, 24 Junij 2021 08:37
Zmagovalec dražbe, na kateri je stečajna upraviteljica CM Celje Milena Sisinger prodajala kamnolom v...

Preberite več...

Teš bogatejši za 131 milijonov evrov Teš bogatejši za 131 milijonov evrov
Četrtek, 11 Marec 2021 16:32
Holding Slovenske elektrarne (HSE) in Termoelektrarna Šoštanj (Teš) sta še uradno potrdila, da sta s...

Preberite več...

Teš ne bo izvajal sosežiga odpadkov Teš ne bo izvajal sosežiga odpadkov
Sreda, 03 Marec 2021 12:39
V Tešu so si premislili glede sosežiga odpadkov. Zaradi izraženega nasprotovanja šoštanjskega občins...

Preberite več...

Podjetniške ideje živijo tudi v teh časih Podjetniške ideje živijo tudi v teh časih
Četrtek, 25 Februar 2021 10:13
Minule mesece so odpadla razna druženja, odpraviti se ni bilo mogoče na nobeno prireditev ali izlet....

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay