Najboljši doma in v tujini
Gospodarstvo
Tipografija

Podjetje BSH Hišni aparati Nazarje je prejelo novo mednarodno priznanje. Na enem najstarejših mednarodnih izborov najuspešnejših tovarn Factory of the Year je proizvajalec malih gospodinjskih aparatov iz Nazarij med svetovno elito osvojil 1. mesto v kategoriji za najboljšo velikoserijsko proizvodnjo. Nagrado bo vodstvo podjetja uradno prevzelo na konferenci prihodnje leto junija v Esslingu v Nemčiji.

 

Podjetje BSH Nazarje letos praznuje 50-letnico obstoja. Jubilejno leto 2020 si bodo v podjetju ob izrednih razmerah zaradi pandemije zapomnili tudi po prejemu dveh pomembnih priznanj. Že oktobra so prejeli naziv tovarne leta v Sloveniji, zdaj so se z enakim nazivom okitili še na mednarodni sceni.

Izbor tovarne leta se ponaša z dolgo tradicijo in velja za pomembno priznanje med proizvodnimi podjetji. V izboru je doslej sodelovalo že več kot 2 tisoč proizvodnih podjetij iz več kot 30 držav. Letos je nazarsko podjetje na tekmovanju sodelovalo tretjič in prvič osvojilo prvo mesto ter nagrado v kategoriji za najboljšo velikoserijsko proizvodnjo.

Kot poudarjajo v podjetju, ta nagrada odraža sistematično osredotočenost podjetja na nenehno izboljševanje in zavzetost vodstva, da sledi ambicioznim ciljem. Kot še navajajo, so bile v njihovi proizvodnji dosežene izboljšave na področju produktivnosti, kakovosti ter učinkovitosti in uspešnosti uporabe novih tehnologij, pri čemer sta ključno vlogo odigrali digitalizacija ter analiza podatkov s pomočjo umetne inteligence. »Naš uspeh temelji na doslednem osredotočanju na štiri področja: izdelke, procese, ljudi in dobiček. V zadnjih desetih letih smo se osredotočili predvsem na izdelke, tako da smo stranko postavili v sredino procesa. Zmaga na tekmovanju Factory of the Year potrjuje, da smo veliko stvari naredili pravilno in da tudi digitalizacijo pravilno uporabljamo. S postavljeno strategijo nismo le ohranili proizvodnje v Evropi, ampak smo postali največja tovarna za proizvodnjo malih gospodinjskih aparatov v Evropi in kompetenčni center za proizvodnjo vrhunskih izdelkov, ki jim bo pripadala prihodnost na evropskem trgu. Naša tovarna v Nazarjah se imenuje Dom vrhunskih in povezljivih aparatov, kot so aparati za kuhanje in kavo,« je ob prejemu nagrade povedal Matija Petrin, direktor družbe, odgovoren za tehniko v tovarni Nazarje. In dodal: »Zelo smo ponosni, da je bila tovarna Nazarje mednarodno priznana kot odličen primer tovarne SDA za ›zadnjega človeka‹ v Evropi, hkrati je ohranila stroškovno konkurenčnost v primerjavi z azijsko konkurenco in zagotovila najboljše zmogljivosti dostave ter odlično prilagodljivost obsega.«

 

Podjetje BSH Hišni aparati Nazarje je lani ustvarilo 345 milijonov evrov prihodkov in 13 milijonov evrov čistega dobička, s čimer se že vrsto let uvršča med največja podjetja v Savinjski regiji. BSH je lani zaposloval 1.265 ljudi, katerih povprečna bruto plača je znašala 1.893 evrov.

 

 

Najbolj brano

Kamnolom v Veliki Pirešici končno prodan Kamnolom v Veliki Pirešici končno prodan
Četrtek, 24 Junij 2021 08:37
Zmagovalec dražbe, na kateri je stečajna upraviteljica CM Celje Milena Sisinger prodajala kamnolom v...

Preberite več...

Teš bogatejši za 131 milijonov evrov Teš bogatejši za 131 milijonov evrov
Četrtek, 11 Marec 2021 16:32
Holding Slovenske elektrarne (HSE) in Termoelektrarna Šoštanj (Teš) sta še uradno potrdila, da sta s...

Preberite več...

Teš ne bo izvajal sosežiga odpadkov Teš ne bo izvajal sosežiga odpadkov
Sreda, 03 Marec 2021 12:39
V Tešu so si premislili glede sosežiga odpadkov. Zaradi izraženega nasprotovanja šoštanjskega občins...

Preberite več...

Podjetniške ideje živijo tudi v teh časih Podjetniške ideje živijo tudi v teh časih
Četrtek, 25 Februar 2021 10:13
Minule mesece so odpadla razna druženja, odpraviti se ni bilo mogoče na nobeno prireditev ali izlet....

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay