Najboljši doma in v tujini
Gospodarstvo
Tipografija

Podjetje BSH Hišni aparati Nazarje je prejelo novo mednarodno priznanje. Na enem najstarejših mednarodnih izborov najuspešnejših tovarn Factory of the Year je proizvajalec malih gospodinjskih aparatov iz Nazarij med svetovno elito osvojil 1. mesto v kategoriji za najboljšo velikoserijsko proizvodnjo. Nagrado bo vodstvo podjetja uradno prevzelo na konferenci prihodnje leto junija v Esslingu v Nemčiji.

 

Podjetje BSH Nazarje letos praznuje 50-letnico obstoja. Jubilejno leto 2020 si bodo v podjetju ob izrednih razmerah zaradi pandemije zapomnili tudi po prejemu dveh pomembnih priznanj. Že oktobra so prejeli naziv tovarne leta v Sloveniji, zdaj so se z enakim nazivom okitili še na mednarodni sceni.

Izbor tovarne leta se ponaša z dolgo tradicijo in velja za pomembno priznanje med proizvodnimi podjetji. V izboru je doslej sodelovalo že več kot 2 tisoč proizvodnih podjetij iz več kot 30 držav. Letos je nazarsko podjetje na tekmovanju sodelovalo tretjič in prvič osvojilo prvo mesto ter nagrado v kategoriji za najboljšo velikoserijsko proizvodnjo.

Kot poudarjajo v podjetju, ta nagrada odraža sistematično osredotočenost podjetja na nenehno izboljševanje in zavzetost vodstva, da sledi ambicioznim ciljem. Kot še navajajo, so bile v njihovi proizvodnji dosežene izboljšave na področju produktivnosti, kakovosti ter učinkovitosti in uspešnosti uporabe novih tehnologij, pri čemer sta ključno vlogo odigrali digitalizacija ter analiza podatkov s pomočjo umetne inteligence. »Naš uspeh temelji na doslednem osredotočanju na štiri področja: izdelke, procese, ljudi in dobiček. V zadnjih desetih letih smo se osredotočili predvsem na izdelke, tako da smo stranko postavili v sredino procesa. Zmaga na tekmovanju Factory of the Year potrjuje, da smo veliko stvari naredili pravilno in da tudi digitalizacijo pravilno uporabljamo. S postavljeno strategijo nismo le ohranili proizvodnje v Evropi, ampak smo postali največja tovarna za proizvodnjo malih gospodinjskih aparatov v Evropi in kompetenčni center za proizvodnjo vrhunskih izdelkov, ki jim bo pripadala prihodnost na evropskem trgu. Naša tovarna v Nazarjah se imenuje Dom vrhunskih in povezljivih aparatov, kot so aparati za kuhanje in kavo,« je ob prejemu nagrade povedal Matija Petrin, direktor družbe, odgovoren za tehniko v tovarni Nazarje. In dodal: »Zelo smo ponosni, da je bila tovarna Nazarje mednarodno priznana kot odličen primer tovarne SDA za ›zadnjega človeka‹ v Evropi, hkrati je ohranila stroškovno konkurenčnost v primerjavi z azijsko konkurenco in zagotovila najboljše zmogljivosti dostave ter odlično prilagodljivost obsega.«

 

Podjetje BSH Hišni aparati Nazarje je lani ustvarilo 345 milijonov evrov prihodkov in 13 milijonov evrov čistega dobička, s čimer se že vrsto let uvršča med največja podjetja v Savinjski regiji. BSH je lani zaposloval 1.265 ljudi, katerih povprečna bruto plača je znašala 1.893 evrov.

 

 

Najbolj brano

Najboljši doma in v tujini Najboljši doma in v tujini
Torek, 15 December 2020 13:28
Podjetje BSH Hišni aparati Nazarje je prejelo novo mednarodno priznanje. Na enem najstarejših mednar...

Preberite več...

Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v obdobju epidemije Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v...
Četrtek, 22 Oktober 2020 11:40
Pri spletnem nakupovanju plačujte s plačilnimi karticami in prevzemajte pakete brez fizičnega kontak...

Preberite več...

Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja
Četrtek, 08 Oktober 2020 08:15
»Krizo moraš preboleti z zaposlenimi. Najlažje je nekoga odpustiti. In kaj takrat, ko ga spet potreb...

Preberite več...

Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali? Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali?
Četrtek, 01 Oktober 2020 09:15
V Gorenju je spet vroče in sindikat za prihodnji teden celo napoveduje stavko. Tokrat se zaposleni i...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay