V Thermani se trudijo ohranjati stabilnost delovnih mest
Gospodarstvo
Tipografija

Tako kot vsa turistična podjetja so tudi v laški Thermani pričakovali, da jih po dobri poletni čaka še dobra jesenska sezona. A so morali zaradi ponovnega širjenja koronavirusa in novih vladnih ukrepov 24. oktobra ponovno zapreti celoten kompleks Thermana Park. Odprt je le hotel Zdravilišče Laško, ves čas nemoteno deluje tudi dom starejših. Najbrž so se prav zaradi ponovnega zaprtja v javnosti pojavile informacije, da v Thermani odpuščajo, pri čemer jih v podjetju zavračajo kot napačne.
Namigi, da naj bi v Thermani v zadnjih dneh odpustili dvajset ljudi, torej ne držijo. V podjetju pravijo, da so od začetka krize v marcu do danes zaradi poslovnih razlogov odpovedali pogodbo o zaposlitvi devetim ljudem, ki so delali na različnih področjih. Kako bo z odpuščanjem v prihodnje, ne vedo, upajo, da takšen ukrep ne bo potreben. »Tako kot druga turistična podjetja se tudi pri nas srečujemo z izzivom, kako navkljub epidemiji, ki hromi naše delovanje na skoraj vseh področjih dela, ohranjati stabilnost delovnih mest,« pravijo v Thermani. Sprejeli so vrsto ukrepov, da bi čim bolj omilili negativne učinke trenutnih razmer. Med najpomembnejšimi, pravijo, je ukrep čakanja na delo na domu, v katerega je trenutno vključenih 133 zaposlenih. Ukinili so večino pogodbenega dela in dela preko študentskega servisa. Glede na dolgoročno napoved zmanjševanja obsega dela in predvideno zasedenost posameznih programov so do zdaj, torej v sedmih mesecih, odpustili devet ljudi. »Želimo si, da bi se razmere hitro spremenile in da takšni ukrepi ne bi bili več potrebni. Če bodo, bomo uporabili tako imenovane mehke načine odpuščanja, kot so morebitne predčasne upokojitve,« zatrjujejo v laškem zdravilišču.

Foto: SHERPA

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Teš bogatejši za 131 milijonov evrov Teš bogatejši za 131 milijonov evrov
Četrtek, 11 Marec 2021 16:32
Holding Slovenske elektrarne (HSE) in Termoelektrarna Šoštanj (Teš) sta še uradno potrdila, da sta s...

Preberite več...

Teš ne bo izvajal sosežiga odpadkov Teš ne bo izvajal sosežiga odpadkov
Sreda, 03 Marec 2021 12:39
V Tešu so si premislili glede sosežiga odpadkov. Zaradi izraženega nasprotovanja šoštanjskega občins...

Preberite več...

Podjetniške ideje živijo tudi v teh časih Podjetniške ideje živijo tudi v teh časih
Četrtek, 25 Februar 2021 10:13
Minule mesece so odpadla razna druženja, odpraviti se ni bilo mogoče na nobeno prireditev ali izlet....

Preberite več...

Tri strategije vlaganja v kripto trg in katera je najbolj dobičkonosna? Tri strategije vlaganja v kripto trg in katera...
Ponedeljek, 15 Februar 2021 13:19
V letu 2020 je kripto trg dobesedno poteptal vse druge trge in letos se ta trend nadaljuje še...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prireditvenik