Dva nadzornika Železarja brez razrešnice
Gospodarstvo
Tipografija

Nedavna seja skupščine družbe pooblaščenke Železar Štore, ki je druga največja lastnica štorske jeklarne, je razkrila, da trije največji lastniki – Tomaž Subotič, Marjan Mačkošek in podjetje Storkom – morda niso več tako složni, kot so bili lani, ko so objavili ponudbo za prevzem pooblaščenke. Marjan Mačkošek kot predsednik nadzornega sveta Železarja Štore namreč na seji ni dobil razrešnice za svoje delo v minulem letu. Iz zapisnika o poteku seje je razvidno, da je proti razrešnici glasovalo 72 odstotkov prisotnih delničarjev – poleg Subotiča in predstavnika podjetja Storkom torej še nekaj manjših delničarjev. Enako kot Mačkošek razrešnice ni dobil član nadzornega sveta Rok Korošec.

Glede na dnevni red bi morali delničarji glasovati o podelitvi razrešnice nadzornemu svetu kot celoti. Na seji je Anton Franučič, ki je direktor Železarja Štore in tudi Storkoma, v katerem je sicer 31-odstotni lastnik, v imenu Tomaža Subotiča in Storkoma zahteval, naj delničarji o vsakem od petih članov nadzornega sveta glasujejo posebej. Kot razlog je navedel mnenje, da vsi člani nadzornega sveta niso dobro opravljali svojega dela in zato ne bi bilo pravično, če bi o nadzornem svetu glasovali kot o celoti. Edini, ki je dobil 100-odstotno podporo delničarjev, je dolgoletni član nadzornega sveta Alfred Šarlah, sicer finančni direktor v družbi Štore Steel. Tomaž Subotič je dobil malo več kot 99-odstotno podporo, nekdanji sindikalist Ladislav Kaluža 87-odstotno. Roku Korošcu, direktorju nepremičninskega podjetja iz Zreč, so delničarji namenili samo 15 odstotkov glasov podpore, nekdanjemu glavnemu direktorju Štore Steel Marjanu Mačkošku 28 odstotkov.    

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v obdobju epidemije Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v...
Četrtek, 22 Oktober 2020 11:40
Pri spletnem nakupovanju plačujte s plačilnimi karticami in prevzemajte pakete brez fizičnega kontak...

Preberite več...

Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja
Četrtek, 08 Oktober 2020 08:15
»Krizo moraš preboleti z zaposlenimi. Najlažje je nekoga odpustiti. In kaj takrat, ko ga spet potreb...

Preberite več...

Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali? Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali?
Četrtek, 01 Oktober 2020 09:15
V Gorenju je spet vroče in sindikat za prihodnji teden celo napoveduje stavko. Tokrat se zaposleni i...

Preberite več...

Letos na Mos kar iz domačega fotelja Letos na Mos kar iz domačega fotelja
Petek, 11 September 2020 15:01
Čeprav so konec julija v družbi Celjski sejem dejali, da letos Mednarodnega sejma obrti in podjetnos...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay