Dva nadzornika Železarja brez razrešnice
Gospodarstvo
Tipografija

Nedavna seja skupščine družbe pooblaščenke Železar Štore, ki je druga največja lastnica štorske jeklarne, je razkrila, da trije največji lastniki – Tomaž Subotič, Marjan Mačkošek in podjetje Storkom – morda niso več tako složni, kot so bili lani, ko so objavili ponudbo za prevzem pooblaščenke. Marjan Mačkošek kot predsednik nadzornega sveta Železarja Štore namreč na seji ni dobil razrešnice za svoje delo v minulem letu. Iz zapisnika o poteku seje je razvidno, da je proti razrešnici glasovalo 72 odstotkov prisotnih delničarjev – poleg Subotiča in predstavnika podjetja Storkom torej še nekaj manjših delničarjev. Enako kot Mačkošek razrešnice ni dobil član nadzornega sveta Rok Korošec.

Glede na dnevni red bi morali delničarji glasovati o podelitvi razrešnice nadzornemu svetu kot celoti. Na seji je Anton Franučič, ki je direktor Železarja Štore in tudi Storkoma, v katerem je sicer 31-odstotni lastnik, v imenu Tomaža Subotiča in Storkoma zahteval, naj delničarji o vsakem od petih članov nadzornega sveta glasujejo posebej. Kot razlog je navedel mnenje, da vsi člani nadzornega sveta niso dobro opravljali svojega dela in zato ne bi bilo pravično, če bi o nadzornem svetu glasovali kot o celoti. Edini, ki je dobil 100-odstotno podporo delničarjev, je dolgoletni član nadzornega sveta Alfred Šarlah, sicer finančni direktor v družbi Štore Steel. Tomaž Subotič je dobil malo več kot 99-odstotno podporo, nekdanji sindikalist Ladislav Kaluža 87-odstotno. Roku Korošcu, direktorju nepremičninskega podjetja iz Zreč, so delničarji namenili samo 15 odstotkov glasov podpore, nekdanjemu glavnemu direktorju Štore Steel Marjanu Mačkošku 28 odstotkov.    

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Teš bogatejši za 131 milijonov evrov Teš bogatejši za 131 milijonov evrov
Četrtek, 11 Marec 2021 16:32
Holding Slovenske elektrarne (HSE) in Termoelektrarna Šoštanj (Teš) sta še uradno potrdila, da sta s...

Preberite več...

Teš ne bo izvajal sosežiga odpadkov Teš ne bo izvajal sosežiga odpadkov
Sreda, 03 Marec 2021 12:39
V Tešu so si premislili glede sosežiga odpadkov. Zaradi izraženega nasprotovanja šoštanjskega občins...

Preberite več...

Podjetniške ideje živijo tudi v teh časih Podjetniške ideje živijo tudi v teh časih
Četrtek, 25 Februar 2021 10:13
Minule mesece so odpadla razna druženja, odpraviti se ni bilo mogoče na nobeno prireditev ali izlet....

Preberite več...

Tri strategije vlaganja v kripto trg in katera je najbolj dobičkonosna? Tri strategije vlaganja v kripto trg in katera...
Ponedeljek, 15 Februar 2021 13:19
V letu 2020 je kripto trg dobesedno poteptal vse druge trge in letos se ta trend nadaljuje še...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prireditvenik