Vrtnica prodana, kupec celjski gostinec
Gospodarstvo
Tipografija

Stečajnemu upravitelju propadlega celjskega podjetja Domine je že v prvem poskusu uspelo prodati znano kavarno Vrtnica v središču mesta. Novi lastnik bo najverjetneje širši javnosti neznan Anže Dernač, ki ima svojo dejavnost registrirano v občini Laško, po naših informacijah naj bi v Celju že imel nekaj manjših gostinskih lokalov.

 

Anže Dernač je bil edini udeleženec na dražbi, zato mu je kavarno uspelo dobiti po izklicni ceni, ki je znašala 290 tisoč evrov. Sodišče je upravitelju Benjaminu Pačniku že izdalo soglasje za sklenitev prodajne pogodbe, Dernač bo moral celotno kupnino poravnati najkasneje v treh mesecih.

Kavarno Vrtnica ima od decembra 2017 v najemu podjetje Igiz iz Petrovč. Solastnik podjetja Luka Ščurek je povedal, da se dražbe ni udeležil zaradi previsoke izklicne cene. »Poleg tega je v sedanjih koronskih časih, ko ne veš, ali bodo ukrepi vlade spet zaprli vrata gostiln, kupovanje tovrstnih lokalov zelo tvegano,« je še dejal Ščurek, ki je nekaj dni po dražbi, ko še ni bilo znano, kdo je kupil Vrtnico, optimistično pričakoval, da bo v kavarni lahko še naprej ostal kot najemnik. Zdaj ko je kupec znan, razmišlja nekoliko drugače. »Treba bo počakati, da bo postopek prodaje končan, in takrat pričakujem obisk novega lastnika. Ne vem, kako se bova dogovorila in ali bo naše podjetje lahko ostalo najemnik Vrtnice. Če bo najemno pogodbo prekinil, me zanima, kaj bo z opremo v kavarni, ki je naša in je vredna približno 70 tisoč evrov,« pravi Ščurek.

Kavarna Vrtnica, ki ima 184 kvadratnih metrov velik prostor v pritličju stavbe ob Malgajevi ulici, je tretja nepremičnina iz stečajne mase družbe Domine, ki jo je upravitelj Pačnik uspel prodati. Seveda bo posel sklenjen šele takrat, ko bo novi lastnik v celoti poravnal kupnino. Na prodajo zdaj čaka še Gostilna pri mostu, ki meri 615 kvadratnih metrov, izklicna cena zanjo naj bi znašala 300 tisoč evrov.

Foto: arhiv NT (SHERPA)

 

Najbolj brano

Najboljši doma in v tujini Najboljši doma in v tujini
Torek, 15 December 2020 13:28
Podjetje BSH Hišni aparati Nazarje je prejelo novo mednarodno priznanje. Na enem najstarejših mednar...

Preberite več...

Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v obdobju epidemije Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v...
Četrtek, 22 Oktober 2020 11:40
Pri spletnem nakupovanju plačujte s plačilnimi karticami in prevzemajte pakete brez fizičnega kontak...

Preberite več...

Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja
Četrtek, 08 Oktober 2020 08:15
»Krizo moraš preboleti z zaposlenimi. Najlažje je nekoga odpustiti. In kaj takrat, ko ga spet potreb...

Preberite več...

Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali? Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali?
Četrtek, 01 Oktober 2020 09:15
V Gorenju je spet vroče in sindikat za prihodnji teden celo napoveduje stavko. Tokrat se zaposleni i...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay