Prva nagrada za navtično sidro
Gospodarstvo
Tipografija

 

Inovator leta Spodnje Savinjske doline za leto 2019

ŽALEC – Na slavnostni podelitvi priznanj in nagrad, ki je bila tokrat zaradi aktualnih razmer organizirana na odprtem prireditvenem prostoru, so občine Spodnje Savinjske doline in Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec s strokovno pomočjo Razvojne agencije Savinja podelile priznanja trem najboljšim inovatorjem iz lokalnega okolja.

 

 

Slovenija se na globalni lestvici inovativnosti vzpenja in sodi v skupino 30 najbolj inovativnih držav. A kot poudarjajo pri Razvojni agenciji Savinja, podjetja zgolj s svojimi produkcijskimi zmožnostmi že nekaj časa niso več kos cenejši konkurenci, ki prihaja iz držav s poceni delovno silo. Zato mora biti krepitev konkurenčnosti podjetij in gospodarstva nasploh prednostna naloga države in gospodarstva. »Inovacijska sposobnost s človeškim kapitalom je ključni dejavnik boljše produktivnosti, pomembno je tudi povečanje učinkovitosti države in njenih ustanov, vključno z vzpostavitvijo spodbudnega okolja za razvoj podjetij,« je prepričan Stojan Praprotnik, direktor Razvojne agencije Savinja.

10 inovacij, 17 inovatorjev

Na razpisu je v osmih letih sodelovalo 126 inovatorjev s 86 inovacijami. Na aktualnem razpisu je sodelovalo 10 inovacij, od katerih so bile 3 skupinske, tako da je pri razvoju prijavljenih inovacij sodelovalo 17 inovatorjev. »Namen inovacijskih priznanj in nagrad, ki jih podeljuje Območni svet Območnega razvojnega partnerstva Spodnje Savinjske doline, je neposredno spodbujanje inovatorjev na lokalnem področju in promovirati njihove inovacijske rezultate, hkrati je to tudi posredna pomoč lokalnemu in nacionalnemu gospodarstvu,« pojasnjuje Praprotnik.

Komisija je tokrat glavno nagrado namenila Igorju Pevcu za razvoj navtičnega sidra Thor, drugo priznanje in nagrado sta za razvoj nadzornega sistema za pilote Flysentil prejela Biserka Kišič in Primož Grajžl, tretje mesto je pripadlo Gregorju Sajovicu, ki je razvil ekološko žaro za ekološki pogreb.

Priznanja je nagrajencem podelil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki je izpostavil pomen inovacijske sposobnosti.

Foto: SHERPA

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v obdobju epidemije Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v...
Četrtek, 22 Oktober 2020 11:40
Pri spletnem nakupovanju plačujte s plačilnimi karticami in prevzemajte pakete brez fizičnega kontak...

Preberite več...

Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja
Četrtek, 08 Oktober 2020 08:15
»Krizo moraš preboleti z zaposlenimi. Najlažje je nekoga odpustiti. In kaj takrat, ko ga spet potreb...

Preberite več...

Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali? Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali?
Četrtek, 01 Oktober 2020 09:15
V Gorenju je spet vroče in sindikat za prihodnji teden celo napoveduje stavko. Tokrat se zaposleni i...

Preberite več...

Letos na Mos kar iz domačega fotelja Letos na Mos kar iz domačega fotelja
Petek, 11 September 2020 15:01
Čeprav so konec julija v družbi Celjski sejem dejali, da letos Mednarodnega sejma obrti in podjetnos...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay