Nekdanja konjušnica še brez novega lastnika
Gospodarstvo
Tipografija

 

Stečajnemu upravitelju Tadeju Vodičarju, ki vodi stečaj velenjskega podjetja Era Good, tudi v drugo ni uspelo prodati stavbe ob dvorcu v Novem Celju, v kateri je več poslovnih prostorov. Zadnjih nekaj let v stavbi deluje tudi znana restavracija Galerija okusov, ki je pred dnevi pridobila tudi prestižno kulinarično priznanje Michelinov krožnik.

 

 

Kot so pojasnili v pisarni stečajnega upravitelja, tudi druga dražba ni uspela, ker ni nihče pristopil k dražbi. Izklicna cena za nepremičnino, za katero je uradni cenilec ocenil, da je njena tržna vrednost 850 tisoč evrov, je bila 532 tisoč evrov. Na prvi dražbi oktobra lani je stečajni upravitelj nekdanjo konjušnico prodajal za 591 tisoč evrov. Po napovedih upravitelja naj bi bila tretja dražba jeseni.

Predkupno pravico imata sicer Občina Žalec in podjetje Galerija okusov, ki je v lasti zakoncev Gašperja Puhana in Vite Omladič Puhan. Lastnika Galerije okusov sta v zadnjih nekaj letih v postavitev restavracije, ki sodi v vrh slovenske kulinarične ponudbe, veliko vložila. Puhan smelih načrtov, ko naj bi v nekdanjem baročnem parku zrasel tudi nov butični hotel, ne skriva, razpleta tokratne dražbe pa ni želel posebej komentirati. Ponovno je dejal, da bosta njega in celotno ekipo tudi v prihodnje motivirala razvoj in nadgradnja delovanja. »Skladno s tem bomo tudi izvajali naložbeno politiko,« je dejal.

V stečaju podjetja Era Good, ki je bilo pred propadom v lasti velenjskega poslovneža Gvida Omladiča, so upniki prijavili za 15 milijonov evrov terjatev. Največ, 9,9 milijona evrov terjatev je prijavila DUTB (gre za posojila, ki jih je Abanka prenesla na slabo banko), ki ima za stavbo v Novem Celju vpisano tudi ločitveno pravico.

LKK, JI, foto: SHERPA

 

Najbolj brano

Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v obdobju epidemije Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v...
Četrtek, 22 Oktober 2020 11:40
Pri spletnem nakupovanju plačujte s plačilnimi karticami in prevzemajte pakete brez fizičnega kontak...

Preberite več...

Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja
Četrtek, 08 Oktober 2020 08:15
»Krizo moraš preboleti z zaposlenimi. Najlažje je nekoga odpustiti. In kaj takrat, ko ga spet potreb...

Preberite več...

Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali? Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali?
Četrtek, 01 Oktober 2020 09:15
V Gorenju je spet vroče in sindikat za prihodnji teden celo napoveduje stavko. Tokrat se zaposleni i...

Preberite več...

Letos na Mos kar iz domačega fotelja Letos na Mos kar iz domačega fotelja
Petek, 11 September 2020 15:01
Čeprav so konec julija v družbi Celjski sejem dejali, da letos Mednarodnega sejma obrti in podjetnos...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay