Najboljša ekipa Lačen kot pes
Gospodarstvo
Tipografija

 

Minuli četrtek so v Podjetniškem centru Standard slavnostno zaključili že 5. Podjetniški trampolin. Gre za program Saša inkubatorja, ki ekipam omogoča razvoj od ideje do prodaje v šestih tednih. Na zaključni prireditvi se je pred potencialnimi investitorji in podjetniki predstavilo izbranih šest najboljših ekip.

 

 

Prisotne je najbolj prepričala ekipa Urške Šilc iz Kavč, ki na trg vstopa z zdravimi dietnimi testeninami za pse in prihaja iz družinskega podjetja Šili testenine. Po nekaj letih dela pri očetu se je namreč odločila, da je čas za samostojno podjetniško pot, in z bratom sta vzpostavila proizvodnjo zdravih pasjih testenin.

Poleg ustrezne podpore je mlada podjetnica tudi idejo za izdelek dobila v domačem okolju. Ko je njihova družinska psička Ajka zbolela zaradi uničenega prebavnega trakta, so iskali primerno hrano. Tako se je rodila ideja o razvoju zdravih pasjih testenin, ki jih je mlada ekipa razvila v sodelovanju z veterinarji.

Po prejemu priznanja za najboljše zagonsko podjetje Saša regije 2020, o katerem je odločalo 10 investitorjev in 136 prisotnih gledalcev, je Urška Šilc dejala: »Celotna izkušnja Podjetniškega trampolina je bila zame izjemna. Dva meseca smo trdo delali, karantena za nas ni obstajala. Z zmago smo dobili naziv, ki za nas pomeni potrditev dobrega dela ter večjo kredibilnost in konkurenčnost na trgu. Zame pa je resnična zmaga ta, da sem imela priložnost naš projekt predstaviti investitorjem ter šest tednov delati s strokovnjaki z različnih podjetniških področij.«

LKK, foto: Saša inkubator

.

 

Najbolj brano

Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v obdobju epidemije Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v...
Četrtek, 22 Oktober 2020 11:40
Pri spletnem nakupovanju plačujte s plačilnimi karticami in prevzemajte pakete brez fizičnega kontak...

Preberite več...

Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja
Četrtek, 08 Oktober 2020 08:15
»Krizo moraš preboleti z zaposlenimi. Najlažje je nekoga odpustiti. In kaj takrat, ko ga spet potreb...

Preberite več...

Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali? Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali?
Četrtek, 01 Oktober 2020 09:15
V Gorenju je spet vroče in sindikat za prihodnji teden celo napoveduje stavko. Tokrat se zaposleni i...

Preberite več...

Letos na Mos kar iz domačega fotelja Letos na Mos kar iz domačega fotelja
Petek, 11 September 2020 15:01
Čeprav so konec julija v družbi Celjski sejem dejali, da letos Mednarodnega sejma obrti in podjetnos...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay