V Steklarni Rogaška vročili prve odpovedi
Gospodarstvo
Tipografija

Steklarna Rogaška je sredi minulega tedna prvi skupini zaposlenih že izročila odpovedi pogodb o zaposlitvi. Čeprav je vodstvo družbe sprva napovedovalo bistveno višje število presežnih delavcev, so ga z mehkimi metodami uspeli nekoliko zmanjšati.

V prvem paketu odpuščanj je odpovedi prejelo 81 zaposlenih, septembra bo podobna usoda doletela še 56 zaposlenih. 53 delavcev bo iz podjetja odšlo s pomočjo tako imenovanih mehkih metod, pojasnjujejo v podjetju, kjer so sicer že konec lanskega leta napovedali, da bo delo izgubilo do 200 zaposlenih. Zadnja številka je vendarle nekoliko nižja. »V času priprave programa in usklajevanja s socialnimi partnerji smo ves čas izvajali mehke metode za zniževanje števila zaposlenih, s čimer se je zmanjšalo število delavcev, ki jih je moral delodajalec umestiti na seznam presežnih delavcev,« so pojasnili v Steklarni Rogaška. Za vse, ki bodo podjetje morali zapustiti, bo steklarna organizirala delavnice, na katerih jim bodo pomagali z motivacijskimi delavnicami in individualnim svetovanjem.

Vajeniški program in štipendije ostajajo

Po navedbah podjetja, ki je od leta 2015 v lasti finske skupine Fiskars in v 30 državah zaposluje skupno približno 7.300 delavcev, je eden od ukrepov za omilitev negativnih posledic decembra lani napovedanega programa prestrukturiranja tudi izvedba internega razpisa novih delovnih mest, ki so nastala kot posledica prestrukturiranja. Vodstvo podjetja ponovno poudarja, da ne zmanjšuje števila steklopihalcev in steklobrusilcev, saj da so ti med najpomembnejšimi delovnimi mesti v steklarni. Poleg tega še vedno podpira vajeniški program in ponuja štipendije za ti dve področji.

LKK, foto: arhiv NT (SHERPA)

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v obdobju epidemije Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v...
Četrtek, 22 Oktober 2020 11:40
Pri spletnem nakupovanju plačujte s plačilnimi karticami in prevzemajte pakete brez fizičnega kontak...

Preberite več...

Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja
Četrtek, 08 Oktober 2020 08:15
»Krizo moraš preboleti z zaposlenimi. Najlažje je nekoga odpustiti. In kaj takrat, ko ga spet potreb...

Preberite več...

Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali? Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali?
Četrtek, 01 Oktober 2020 09:15
V Gorenju je spet vroče in sindikat za prihodnji teden celo napoveduje stavko. Tokrat se zaposleni i...

Preberite več...

Letos na Mos kar iz domačega fotelja Letos na Mos kar iz domačega fotelja
Petek, 11 September 2020 15:01
Čeprav so konec julija v družbi Celjski sejem dejali, da letos Mednarodnega sejma obrti in podjetnos...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay