Mos tudi letos bo!
Gospodarstvo
Tipografija

Iz družbe Celjski sejem so sporočili, da razmere v državi in bližnji okolici vendarle omogočajo izpeljavo osrednjega sejemskega dogodka v Sloveniji. V teh dneh se tako v družbi pospešeno pripravljajo na organizacijo 53. Mosa. Ta bo v Celju med 16. in 20. septembrom. Koliko razstavljavcev se bo na sejmišču predstavilo in kako bodo zdravstvene razmere krojile potek sejma, pa za zdaj še ni mogoče napovedati, pravi izvršni direktor Robert Otorepec.

 

 

»Slovenija se vrača v ustaljene tirnice življenja. Sejmi v situaciji, v kateri se je slovensko gospodarstvo znašlo, predstavljajo nenadomestljiv kanal za ponoven zagon poslovnih procesov in pridobivanje novih poslov,« meni izvršni direktor družbe Celjski sejem, ki je v času popolne prepovedi organizacije dogodkov beležila precejšnje finančne izgube. Čeprav vlada uradno še ni prižgala zelene luči za izvedbo večjih sejemskih prireditev, so v celjski družbi prejeli dovolj signalov, da bo jeseni vendarle možno organizirati največji mednarodni sejem pri nas. »Celjski sejem je največje in najmodernejše sejmišče v Sloveniji in kot takšno omogoča številne prilagoditve, ki skrbijo za varno in uspešno predstavitev razstavljavcev našim obiskovalcem,« pojasnjuje Otorepec in dodaja, da ekipa s polnim tempom nadaljuje priprave na septembrski dogodek. »Veseli smo, da lahko končno spet delamo. Dela je veliko, časa malo. Nenazadnje moramo nadoknaditi tri mesece priprav.«

Čeprav so se znašli pred zahtevno nalogo, Otorepec zatrjuje, da bo izvedba 53. Mosa potekala po predhodno zastavljenem načrtu, saj infrastruktura in oprema omogočata varno izvedbo vseh aktivnosti. Vrata letošnjega Mosa bodo tako odprta med 16. in 20. septembrom.

Prihajajo novi razstavljavci

Glavnino prijav so v družbi Celjski sejem sicer zbrali že do konca februarja, ko se je iztekel rok za predprijave. Ker pa je virus močno premešal karte na gospodarskem terenu, v Celju trenutno še ne vedo, koliko razstavljavcev jim bo letos resnično uspelo pripeljati v knežje mesto. »Za nekaj prijavljenih podjetji je že jasno, da jih ne bo, saj so njihove poslovne težave takšne, da si nastopa na sejmu preprosto ne morejo privoščiti. Ponekod je virus zarezal res globoko in lahko se zgodi, da bodo podjetja celo propadala,« pojasnjuje Otorepec in v isti sapi dodaja, da se pojavlja tudi nekaj takšnih podjetji, ki v preteklosti na Mosu niso sodelovala, saj so bila vezana pretežno na izvoz. "Ker pa so se pri izvoz razmere precej zaostrile, bodo ta podjetja na Mosu iskala nove poslovne priložnosti, nove kupce. Tudi domači trg postaja vse pomembnejši, saj se tako skrajšujejo dobavne verige. Poleg tega nam je ta izredna situacija pokazala, kako nevarno je, če je podjetje odvisno zgolj od izvoza ali pa uvoza,« pove Otorepec, ki meni, da bodo v podjetju konec junija že lahko ocenili, koliko razstavljavcev lahko jeseni pričakujemo v Celju.

 

 

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v obdobju epidemije Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v...
Četrtek, 22 Oktober 2020 11:40
Pri spletnem nakupovanju plačujte s plačilnimi karticami in prevzemajte pakete brez fizičnega kontak...

Preberite več...

Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja
Četrtek, 08 Oktober 2020 08:15
»Krizo moraš preboleti z zaposlenimi. Najlažje je nekoga odpustiti. In kaj takrat, ko ga spet potreb...

Preberite več...

Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali? Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali?
Četrtek, 01 Oktober 2020 09:15
V Gorenju je spet vroče in sindikat za prihodnji teden celo napoveduje stavko. Tokrat se zaposleni i...

Preberite več...

Letos na Mos kar iz domačega fotelja Letos na Mos kar iz domačega fotelja
Petek, 11 September 2020 15:01
Čeprav so konec julija v družbi Celjski sejem dejali, da letos Mednarodnega sejma obrti in podjetnos...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay