Najprej fizioterapija in gostinstvo, potem bazeni
Gospodarstvo
Tipografija

Z rahljanjem vladnih ukrepov počasi oživljajo tudi zdravilišča, čeprav nekatera niso povsem prekinila svoje dejavnosti, na primer v negovalnih oddelkih za tiste najtežje bolnike, ki so bili premeščeni iz bolnišnic na zdraviliško zdravljenje (dve takšni zdravilišči od treh v Sloveniji sta tudi v Laškem in na Dobrni). Nekatera termalna središča so začela izvajati še fizioterapijo in druge storitev, hoteli pa so za obiskovalce odprli terase restavracij.

V Thermani Laško so minuli torek v svojem spa centru ponovno začeli izvajati wellness storitve, kot so nega telesa, obraza, masaže, ayurvedski tretmaji … Od danes so ponovno na voljo ambulantne fizioterapije, zaenkrat za vse z napotnico s stopnjo nujnosti zelo hitro in tiste, ki jim je bila marca rehabilitacija prekinjena zaradi prenehanja dejavnosti. Predvsem gre za bolnike, ki so bili k njim napoteni na rehabilitacijo po poškodbah in stanjih po operacijah.

 »Po odpiranju zdravilišč za ambulantne fizioterapije računamo, da bi v začetku prihodnjega meseca lahko sprejeli tudi stacionarne goste v zdraviliščih ter obiskovalce bazenov in drugih wellnesss storitev, do takrat pa bo treba še dobro uskladiti vse varnostne protokole,« je povedal Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ).

 Te zdaj usklajujejo z NIJZ, s Slovensko turistično organizacijo (STO), z obrtno in turistično gostinsko zbornico, združenjem hotelirjev, agencij, letališčem v Ljubljani … Povezujejo se tudi z mednarodnimi skupnostmi, od evropskega združenja za odpiranje vodnih parkov so pridobili protokole za odpiranje bazenov, sledijo tudi smernicam svetovne zdravstvene organizacije (WHO). »Najpomembnejše merilo in vodilo je, da zaščitimo tako goste kot zaposlene,« je še poudaril naš sogovornik.

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v obdobju epidemije Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v...
Četrtek, 22 Oktober 2020 11:40
Pri spletnem nakupovanju plačujte s plačilnimi karticami in prevzemajte pakete brez fizičnega kontak...

Preberite več...

Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja Podjetje Petre praznuje v senci prepovedi poslovanja
Četrtek, 08 Oktober 2020 08:15
»Krizo moraš preboleti z zaposlenimi. Najlažje je nekoga odpustiti. In kaj takrat, ko ga spet potreb...

Preberite več...

Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali? Bodo v Gorenju kljub izplačilu dodatka stavkali?
Četrtek, 01 Oktober 2020 09:15
V Gorenju je spet vroče in sindikat za prihodnji teden celo napoveduje stavko. Tokrat se zaposleni i...

Preberite več...

Letos na Mos kar iz domačega fotelja Letos na Mos kar iz domačega fotelja
Petek, 11 September 2020 15:01
Čeprav so konec julija v družbi Celjski sejem dejali, da letos Mednarodnega sejma obrti in podjetnos...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay