Najprej fizioterapija in gostinstvo, potem bazeni
Gospodarstvo
Tipografija

Z rahljanjem vladnih ukrepov počasi oživljajo tudi zdravilišča, čeprav nekatera niso povsem prekinila svoje dejavnosti, na primer v negovalnih oddelkih za tiste najtežje bolnike, ki so bili premeščeni iz bolnišnic na zdraviliško zdravljenje (dve takšni zdravilišči od treh v Sloveniji sta tudi v Laškem in na Dobrni). Nekatera termalna središča so začela izvajati še fizioterapijo in druge storitev, hoteli pa so za obiskovalce odprli terase restavracij.

V Thermani Laško so minuli torek v svojem spa centru ponovno začeli izvajati wellness storitve, kot so nega telesa, obraza, masaže, ayurvedski tretmaji … Od danes so ponovno na voljo ambulantne fizioterapije, zaenkrat za vse z napotnico s stopnjo nujnosti zelo hitro in tiste, ki jim je bila marca rehabilitacija prekinjena zaradi prenehanja dejavnosti. Predvsem gre za bolnike, ki so bili k njim napoteni na rehabilitacijo po poškodbah in stanjih po operacijah.

 »Po odpiranju zdravilišč za ambulantne fizioterapije računamo, da bi v začetku prihodnjega meseca lahko sprejeli tudi stacionarne goste v zdraviliščih ter obiskovalce bazenov in drugih wellnesss storitev, do takrat pa bo treba še dobro uskladiti vse varnostne protokole,« je povedal Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ).

 Te zdaj usklajujejo z NIJZ, s Slovensko turistično organizacijo (STO), z obrtno in turistično gostinsko zbornico, združenjem hotelirjev, agencij, letališčem v Ljubljani … Povezujejo se tudi z mednarodnimi skupnostmi, od evropskega združenja za odpiranje vodnih parkov so pridobili protokole za odpiranje bazenov, sledijo tudi smernicam svetovne zdravstvene organizacije (WHO). »Najpomembnejše merilo in vodilo je, da zaščitimo tako goste kot zaposlene,« je še poudaril naš sogovornik.

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Olimski sporazum z Zdravkom Počivalškom za 100.000 evrov Olimski sporazum z Zdravkom Počivalškom za 100.000 evrov...
Četrtek, 28 Julij 2022 10:56
Med tistimi, ki bodo bogato unovčili politično funkcijo, je tudi zdaj že nekdanji gospodarski minist...

Preberite več...

Novi regionalni direktor Srednjevzhodne Evropa skupine Generali Novi regionalni direktor Srednjevzhodne Evropa skupine Generali
Četrtek, 28 Julij 2022 09:27
Skupina Generali je za regionalnega direktorja regije Srednjevzhodna Evropa imenovala Manlia Lostuzz...

Preberite več...

Odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz poslovanja! Odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz...
Petek, 20 Maj 2022 10:01
Skupina Generali v prvem trimesečju: odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz poslovanja, i...

Preberite več...

Generali zavarovalnica d. d. v jubilejnem letu Generali zavarovalnica d. d. v jubilejnem letu
Sreda, 13 April 2022 13:42
Ob 25-letnici zavezani h gradnji vseživljenjskega partnerstva s strankami, trajnostnemu poslovanju i...

Preberite več...