Spet zamenjava vodstva celjske bolnišnice
Družba
Tipografija

Danes se je sestal svet zavoda Splošne bolnišnice Celje. Na seji so z večino glasov prisotnih članov razrešili strokovnega direktorja Franca Vindišarja in poslovnega direktorja Aleksandra Svetelška. Oba sta sicer pred tedni že ponudila svoj odstop zaradi primera zamenjave identitete dveh bolnikov, ki se je zgodil v bolnišnici. Takrat je svet o njunih odstopih odločal, vendar člani sveta takrat odstopa niso izglasovali. Sta pa Vindišar in Svetelšek nato odstopa preklicala, a sta bila danes ne glede na to razrešena. (SIMONA ŠOLINIČ, Foto: SHERPA)

Naj spomnimo, da je bilo med celjsko bolnišnico in ministrstvom za zdravje kar nekaj trenj, saj je zdravstveni minister pred časom potrditev odstopov tudi pričakoval, kar se na eni izmed sej sveta zavoda ni zgodilo. Vlada je nato v vmesnem času sestavo sveta zavoda tudi nekoliko spremenila. Danes pa so člani sveta oba torej razrešili. 

Svet je za vršilca dolžnosti strokovnega direktorja imenoval Ratka Komadino, za vršilca dolžnosti poslovnega direktorja pa Dragana Kovačiča. Oba sta zdravnika v celjski bolnišnici in oba sta ti dve funkciji do zdaj že opravljala. 

Vindišar je danes po razrešitvi dejal, da gre za "politično eksekucijo". Med razlogi za preklic odstopne izjave pa je navedel tudi to, da preiskava zamenjave identitet dveh bolnikov še vedno ni zaključena in da se je tudi zaradi tega primera zgodil "pogrom nad celjsko bolnišnico". 

Ministrstvo za zdravje je po zamenjavi identitet bolnikov sprožilo tudi postopke za uvedbo sistemskega nadzora glede izvajanja predpisov s področja opravljanja zdravstvene dejavnosti in zdravstvenega zavarovanja ter področja materialnega poslovanja. Preiskavo okoliščin zamenjave identitete bolnikov, ki so ju v bolnišnico pripeljali iz Doma starejših Loka pri Zidanem Mostu, vodi tudi celjska policijska uprava. Po naših podatkih preiskava še ni končana.

 Več o tem bomo poročali v jutrišnjih informativnih oddajah Radia Celje in v četrtkovi izdaji Novega tednika. 

Najbolj brano

Po družinsko srečo na drug konec sveta Po družinsko srečo na drug konec sveta
Nedelja, 11 December 2022 05:05
 »Nisem prišla iz maminega trebuha, ampak iz Afrike. Vesela sem, da sta me starša posvojila, saj ju ...

Preberite več...

Za ureditev Natašinega in Nininega doma Za ureditev Natašinega in Nininega doma
Torek, 29 November 2022 11:19
Pred približno petindvajsetimi leti sta Nataša Dolenc in Franci Gominšek na hribu v Kasazah začela g...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...