Predsednica za svoj žep
Družba
Tipografija

Predsednica za svoj žep: kdo vse je financiral odvetniško družbo Nataše Pirc Musar.

Nataša Pirc Musar, solastnica Odvetniške družbe Pirc Musar & Lemut Strle in predsedniška kandidatka, se je javno pohvalila, da zasluži zelo dobro. Presenetljivo, kajti njen mesečni dohodek znaša le 2000 evrov bruto.

Z zaslužkom, izplačanim iz dobička, se je izognila plačevanju višjih prispevkov, ki bi jih imela, če bi si izplačevala normalno, njenim prihodkom primerno plačo. Kakšno sporočilo s tem daje navadnim državljanom davkoplačevalcem, ko si kot solastnica in direktorica uspešne odvetniške družbe izplačuje dohodek zgolj v višini povprečne bruto plače?

Koliko znaša njeno neto izplačilo in  višina prispevkov? V kateri plačni razred bo uvrščena, če bo izvoljena za predsednico in kakšno bo njeno neto izplačilo ter višina plačanih prispevkov?

Kako sta plačevanje davkov in dohodek predsedniške kandidatke pojasnjevala finančna strokovnjaka?

Koliko bruto dobička je v letu 2021 ustvarila odvetniška družba predsedniške kandidatke Pirc Musarjeve?  Do kakšnega dobička je upravičena Pirc Musar in kaj je storila z dividendami?

S kakšnim  namenom je bil ustanovljen konzorcij?  Ali bo Računsko sodišče  preverilo javno naročilo, pri katerem sta v konzorciju sodelovala odvetniška pisarna Pirc Musarjeve in podjetje Ascaldera z blokiranimi računi v letu 2022?

Kdo so največji plačniki storitev njene odvetniške pisarne in kakšne storitve je pisarna  izvajala za Dom upokojencev Ptuj?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24