Zoran Janković v intervjuju
Družba
Tipografija

Zoran Janković v intervjuju: Če ne bi delal nič, se z mano nihče ne bi ukvarjal.

Dokler bo v formi in mu tudi zdravje dobro služi, ne vidi razloga, da bi odnehal, čeprav bo čez dobra dva meseca star 70 let. Vse je v energiji, v zadovoljstvu, pravi Zoran Janković, ki že šestič kandidira za župana Ljubljane. Pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. V šestnajstih letih županovanja je izpeljal kar 2400 projektov, se rad pohvali. Želi si, da se jih zaključi še pet: trgovski del Stožic, Plečnikov stadion, Emonika, Rog, prenova osrednje tržnice in gradnja parkirne hiše pod njo. Zanimivo, da mu niti opozicija ne očita, da bi bil neučinkovit. A na Jankovića ne letijo več kritike samo z desne, zadnja leta so nekateri zelo glasni tudi na levici.

Janković v intervjuju Ljubljančane povabi, da gredo na volišča. Pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. Želi si, da bi glasovalo vsaj 50 odstotkov volivk in volivcev.

Če bi bil Aleš Hojs kandidat, Ljubljančanov ne bi bilo treba vabiti na volišča, pravi. V tem primeru bi bila po njegovem udeležba do zdaj najvišja. Še enkrat bi se zgodilo, da bi bila SDS v Ljubljani potolčena. Ne poražena, potolčena!

Na kritike, da vsi politiki kradejo, odgovarja: Tisto pola sebi, pola šarcu ... je veljalo za Tita. Ko je Jugoslavija razpadla, je bil napis Tito, ti si krao, al' si i nama dao.

Zakaj premier Robert Golob po njegovem ni novi obraz v državni politiki in kako je med pandemijo sodeloval z Janezom Janšo.

Janković napoveduje, da bodo zaradi stanovanjskih gradenj na kar enajstih lokacijah cene v prestolnici upadle na 2500 evrov brez davka po kvadratnem metru. Na trgu se bo to zgodilo v dveh letih. Ponudba bo tako velika, da bo presegla povpraševanje.

Šrotu in Bavčarju, ki sta ga izigrala v Mercatorju, želi čim bolj mirno življenje, z nacionalnega vidika pa mu je pa žal, saj ne bi šlo toliko naših podjetij v tuje roke ali v stečaj. Mercator pa je šel, kamor je šel.

Jankoviću smo zastavili tudi vprašanje ali ju je obiskal v zaporu na Dobu.

INTERVJU V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Najbolj brano

Po družinsko srečo na drug konec sveta Po družinsko srečo na drug konec sveta
Nedelja, 11 December 2022 05:05
 »Nisem prišla iz maminega trebuha, ampak iz Afrike. Vesela sem, da sta me starša posvojila, saj ju ...

Preberite več...

Za ureditev Natašinega in Nininega doma Za ureditev Natašinega in Nininega doma
Torek, 29 November 2022 11:19
Pred približno petindvajsetimi leti sta Nataša Dolenc in Franci Gominšek na hribu v Kasazah začela g...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...