Se ogrevate s plinom? Od novembra spremembe v Celju!
Družba
Tipografija

Agencija za energijo je danes na svoji spletni strani objavila obvestilo, da je dobaviteljica zemeljskega plina, družba Energetika Celje, sprejela odločitev, da predvidoma s 1. novembrom ukinja dejavnost dobave zemeljskega plina. Energetika Celje je sistemski operater za okoli 8 tisoč odjemalcev plina, dobavitelj plina pa za okoli 4.500 odjemalcev. Novica bo tako presenetila marsikoga kljub temu, da se je o tej možnosti že govorilo. (SŠol, Foto: Arhiv NT)

»Odjemalcem navedenega dobavitelja svetujemo, da čim hitreje preverijo ponudbe na trgu z zemeljskim plinom in izvedejo postopek menjave dobavitelja. Menjavo dobavitelja je možno opraviti zelo hitro in na želeni datum, če je ta datum v okviru zakonskih 21 dni od oddane popolne vloge za menjavo dobavitelja. Želeni datum dobave se bo upošteval, če bo jasno in vidno naveden na prvi strani Pogodbe o dobavi, ki jo je treba skenirano priložiti vlogi za menjavo dobavitelja. Postopek menjave je za odjemalca brezplačen in enostaven, saj ga lahko v imenu odjemalca opravi tudi izbrani dobavitelj,« so sporočili iz Agencije za energijo.

Dodajajo, da naj z začetkom postopka odjemalci plina ne odlašajo, saj je pri menjavi treba upoštevati roke, ki so potrebni za izpeljavo menjave dobavitelja. »Celoten postopek menjave je po korakih predstavljen na naših spletnih straneh, pri izbiri dobavitelja pa si lahko odjemalci pomagajo z informacijami iz primerjalnika stroškov oskrbe na agencijskih spletnih straneh in z informacijami na spletnih straneh posameznih dobaviteljev,« še dodajajo.

 »Odjemalce, še posebej gospodinjske, male poslovne in skupne gospodinjske odjemalce, ki so priključeni na distribucijski sistem zemeljskega plina, dodatno obveščamo, da je Državni zbor 13. septembra sprejel Zakon RS o spremembah in dopolnitvah Zakona RS o oskrbi s plini, ki na novo ureja institut nadomestne oskrbe. Odjemalci plina, ki bodo upravičeni do nadomestne oskrbe, bodo v primeru, ko bo njihov dobavitelj prenehal izvajati dejavnost dobave, avtomatsko preusmerjeni k dobavitelju nadomestne oskrbe,« je zapisano na spletnih straneh agencije.

 Dobavitelje nadomestne oskrbe bo glede na distribucijsko območje oziroma lokalno skupnost določila Agencija za energijo. »Vse potrebne aktivnosti bomo po uveljavitvi zakona izvedli v najkrajšem možnem času in s tem poskrbeli, da bodo odjemalci ustrezno zaščiteni in ne bodo ostali brez dobavitelja,« še zaključujejo na agenciji.

 

 

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...