Nasedli gradbeni projekt na Vranskem dobiva novo vsebino
Družba
Tipografija

Klavrne zgodbe Sončnih vrtov, enega od nasedlih gradbenih projektov v času gospodarske krize pred poldrugim desetletjem, je očitno konec. Opuščeno gradbišče v zaselku Brode je letošnje poletje obudil investitor Nepremičnine Vransko, katerega družbenik so investicije Švas.

»Veseli me, da smo končno dočakali sanacijo tega degradiranega območja. Verjamem, da bo investitor najavljena in začeta dela tudi končal,« je povedal župan Franc Sušnik, ki je predstavnikom podjetja CSE projekt, ki je projektiralo prenovo in dokončanje stanovanjske soseske Dvori Vransko, predstavil vso razpoložljivo prostorsko dokumentacijo.

Dokončana čez približno leto

Investitor bo v prvi fazi dokončal tri manjše stavbe s 33 stanovanji ob mirni ulici v nizu prihodnjih večstanovanjskih stavb, ki bodo povezane s parkovnimi površinami, na katerih ne bo prometa. Povezovala jih bo skupna kletna etaža, v kateri je predvidenih 55 parkirnih mest. Med stanovanji bodo prevladovala tri- in štirisobna različnih velikosti ter eno enosobno in eno petsobno na posamezno enoto. Zgrajena in pripravljena na vselitev naj bi bila ob koncu prihodnjega leta. Nad njihovo prodajo bdi nepremičninska agencija Century 21 Slovenija, katere direktor je Vojko Besednjak, ki je obenem po javno dostopnih podatkih tudi direktor Nepremičnin Vransko.

Status opuščenega gradbišča

Vse se je začelo, ko je družba Gradis skupina G leta 2008 želela v naselju Brode zgraditi stanovanjsko sosesko. Kmalu po začetku gradnje so se začele finančne in geološke težave. Slednje so se po mnenju Sušnika pojavile zaradi nenadzorovanega izkopa in slabo izvedenih geoloških raziskav. Delavci so se z gradbišča umaknili spomladi 2009, gradbišče je od takrat samevalo in zaradi svoje neurejene podobe kazilo podobo kraja. »To je bila ena od več podobnih ›gradbenih jam‹, ki so v Sloveniji v času krize doživljale podobno usodo. Občini in krajanom ni preostalo drugega, kot da smo nemočno gledali, kaj se dogaja,« je že pred časom povedal Sušnik, ki si je letos poleti le lahko oddahnil. Kot kaže, so zdaj že nekdanji Sončni vrtovi le dobili resnega investitorja, ki se je prenove in gradnje tudi že lotil.

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...